Dagens programI dag 10-20

Gorillaungen stortrives

24. februar 2020

Gorillaungen stortrives

Moren passer godt på sin nyfødte gorillaunge, og den virker til at have det godt.


Når den faste gorilladyrepasser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Tina Frisk hver morgen giver gorillaerne vitaminer, kommer hunnen Minnie hen til hende som altid og får sin dagsdosis. Her får dyrepasseren chancen for at se ungen tæt på og vurdere, om den trives.

- Den virker til at have det rigtig godt. Den er ofte vågen, og den kigger meget rundt. Desuden virker den stærk, og den kan holde sit hoved højt, fortæller Tina Frisk.

Flere gange har dyrepasseren også forsøgt at tage et billede af den lille, når den er tæt på – men det sætter moren en stopper for.

- Når jeg tager kamera frem, så vender Minnie ryggen til og gemmer ungen væk. Og det er meget klassisk hende; hun har altid været god til at gemme sine unger væk og beskytte dem.

Beskyttende mor
Det er Minnies ottende unge, så hun er en erfaren mor. Og det kan ses i den måde, hun omgås sin lille unge.

- Hun holder ham tæt ind til sig, og han får en masse at spise. Det er tydeligt, at hun er meget glad for ungen og passer godt på ham.  Så hun er en supergod mor, siger Tina Frisk.

Minnie søger også for at beskytte ungen, når den unge hangorilla Yeba kommer lidt for tæt på;

- Yeba er så nysgerrig og vil meget gerne røre ungen. Han synes, den er så spændende, og heldigvis er han også stille og rolig. Men Minnie sætter ham indimellem på plads, hvis hun synes, at han kommer for tæt på.

Den lille hanunge, som blev født i begyndelsen af februar, har endnu ikke fået et navn.  

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.