Dagens programI dag 10-20

Gorillaungen fik navnet Malkia

11. juni 2020

Gorillaungen fik navnet Malkia

I godt en uge har DR været på besøg i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA for at optage til et tv-program. Programmets to værter fik den ærefulde opgave at navngive parkens nye gorillaunge.


Som udgangspunkt gav direktør Richard Østerballe de to tv-værter Christine Feldthaus og Melvin Kakooza frit slag, da han tildelte dem opgaven med at give parkens nye gorillaunge et navn.
Værterne har sammen med et produktionshold været på besøg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i en uge i juni for at optage et tv-program, der skal sendes den 1. august 2020.

Gorillaerne i parken navngives som udgangspunkt med afrikanske navne for at trække tråd til artens oprindelsessted.
Derudover skal navnet selvfølgelig passe på kønnet – og i dette tilfælde var det en hun, der skulle navngives.
Ungen blev født den 16. april 2020, hvilket fik mange af parkens gæster til at foreslå både Daisy og Margrethe som navn til den lille ny, fordi ungen deler fødselsdag med Danmarks dronning.

Værterne tog alle de gode input med sig, havde flere bud i spil og valgte til sidst et navn, der passede på det hele – nemlig Malkia. På swahili betyder det ”dronning”.   

- Det er et rigtig godt navn, som vi er glade for. Det passer ind i vores stil for navngivning med afrikanske navne og sender samtidig en lille hilsen til kongehuset og de gæster, der foreslog at opkalde gorillaungen efter dronningen. Så det er et fint resultat, som passer godt ind mellem vores andre gorillanavne, siger Richard Østerballe. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.