Dagens programI dag 10-20

Gorillahunnen Nille fylder 50 år

1. oktober 2014

Gorillahunnen Nille fylder 50 år

Gorillahunnen Nille er fanget i naturen i Afrika. Derfor er der ingen, der ved, hvornår hun er født. Ud fra hendes størrelse og antallet af tænder, har man imidlertid anslået, at hun er født engang i efteråret 1964. I GIVSKUD ZOO har vi for nemheds skyld sat hendes fødselsdato til 1. oktober. Nille fylder altså 50 i år, hvilket er en høj alder selv for en gorilla i fangenskab.


Det er uvist, hvornår Nille blev fanget, men i april 1966 kom hun til Aalborg Zoo. Her bar dyrepasserne hende på deres maver udenfor buret, for at hun kunne få noget sollys. Nille boede i Aalborg indtil januar 1985, hvor hun blev flyttet til København Zoo. I København levede Nille sammen med den senere så berømte hangorilla Samson, og fra 1991 også hungorillaen Salome. Alle tre flyttede sammen med Salomes unge, Effie, til Givskud i november 1998. 


Menneskepræget

Nilles opvækst hos mennesker har gjort, at visse dele af hendes adfærd minder mere om menneskeadfærd end gorillaadfærd. En af de tydelige ting er hendes gang, idet hun tit går på to ben i stedet for fire. 

Anden underart?

GIVSKUD ZOOs gorillaer regnes alle for at tilhøre underarten vestlig lavlandsgorilla. Der er imidlertid tvivl om Nilles oprindelse: hun er formentlig

fra Nigeria og ikke Cameroun som Samson. Desuden ligner hun ikke en lavlandsgorilla. Hun er muligvis i stedet en såkaldt crossriver-gorilla.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.