Dagens programI dag 10-20

Gorillaer ”synger” ved måltidet

6. december 2019

Gorillaer ”synger” ved måltidet

En brummende nynnen breder sig i stalden, når det er spisetid for gorillaerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og det er et godt tegn.


Dyrepasser Tina Frisk spreder hver morgen og aften måltider med masser af grønt til gorillaerne i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Og når det er spisetid, starter ”musikken”. Gorillaer udsender nemlig en karakteristisk brummende lyd, når de spiser.

- Jeg elsker lyden. Der er helt stille i stalden, bortset fra gorillaernes tyggen og brummen, når det spiser. Det er utrolig hyggeligt at høre på, fortæller dyrepasseren.

Hun beskriver lyden som en meget dyb tone, der kommer langt nede fra halsen, og som kan høres flere meter væk.

Et signal om velbehag
Ifølge dyrepasseren er ”sangen” en måde, hvorpå gorillaerne kan vise både deres velbehag og begejstring på.

- Det er en beroligende adfærd, når de brummer, og med deres nynnen signalerer gorillaerne til resten af flokken, at det er spisetid, og alt er godt, forklarer Tina Frisk og tilføjer:


- Den dybe rolige lyd står i kontrast til høje skrig. Det er oftere tegn på stress og uro for dyrene. Så de beroliger både sig selv og hinanden med deres lille brumme-kor. 

Hver gorilla har egen sang
Når brumme-koret starter i stalden, kan Tina Frisk høre forskel på de enkelte gorillaer. Og nogle ”synger” mere end andre.

- Mawenzi er den, der synger mest. Hun snakker rigtig meget, og for eksempel når de får yoghurt, begynder hun at nynne allerede, når jeg hælder maden i bøtter til dem, fordi hun glæder sig til at spise det, og så bliver hun ivrig. Så når livretterne kommer på bordet, er der rigtig musik i stalden.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.