Dagens programI dag lukket

Gorilla-linedanseren fra GIVSKUD ZOO

15. juni 2017

Gorilla-linedanseren fra GIVSKUD ZOO

Fotografi af National Geographic Kids' bogomtale af Kidogo.


Man forventer ikke umiddelbart, at en kæmpestor gorilla på næsten 200 kilo kan balance på et reb og vandre afsted som en linedanser. Men ikke desto mindre er det, hvad gorillaen Kidogo, som er født i GIVSKUD ZOO, kan gøre.  En dag strakte han bare armene ud til siden og vandrede afsted på et fire meter langt reb, der befandt sig 1,7 meter over jorden. Den vestlige lavlandsgorilla Kidogo bor i den tyske zoologiske have Krefeld Zoo. Og han gav både personale og publikum en overraskelse, da han en dag demonstrerede evner som en linedanser.
Historien om Kidogo er beskrevet i en bog om spektakulære dyretalenter fra National Geographic Kids.
Men faktisk er det med balance ikke helt så usædvanlig opførsel fra en gorilla, lyder det fra dyrepasseren, som tager sig af gorillaflokken i GIVSKUD ZOO, Tina Frisk.

- Gorillaer - og andre aber for den sags skyld - er rigtig gode til at balancere. Vi ser ofte gorillaerne svinge sig i grene og brandslanger, og de tumler rundt, slå kolbøtter og løber, fortæller Tina Frisk og tilføjer:

- De kan også ligge og sove på reb og de brandslanger, som vi har hængt op i deres indendørs anlæg. Så ligger de på brandslangen og holder fast med hænder og fødder. Femårige Yeba er rigtig god til det. Men det ser nu ikke helt behageligt ud.    

Født i GIVSKUD ZOO
Kidogo er født i 2000 og er den første gorillaunge nogensinde, der blev født i GIVSKUD ZOO. Han boede i parken indtil 2012. Her rykkede han videre til Krefeld Zoo i Tyskland.

- Han har altid været meget adræt og energisk her. Han har også været oppe og balancere på muren ved anlægget og er hoppet ud - dog uden at der skete noget, og han returnerede hurtigt til sit anlæg. Så her i GIVSKUD ZOO har han vist eksempler på sin atletiske formåen, siger Tina Frisk.

Kan måske lære ungerne det
Kidogo blev rykket fra GIVSKUD ZOO til Tyskland, da han blev kønsmoden og ikke længere kunne gå med sin far. I Krefeld Zoo har han fået flere unger - og måske kan han lære dem at gå på line.

- Gorillaer er rigtig gode forældre, og de er gode til at tage sig af ungerne og lære dem ting. Så måske kan han lære tricket videre til sine unger, siger Tina Frisk.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.