Dagens programI dag 10-20

God flytning af zebrahingst

13. oktober 2017

God flytning af zebrahingst


Det krævede mange hænder til at løfte. Men ellers forløb det godt og hurtigt, da en af GIVSKUD ZOOs zebrahingste skulle flytte til en zoologisk have i Polen. - Så er pilen sendt afsted.

GIVSKUD ZOOs dyrlæge Ditte- Mari Sandgreen sender besked ud via radioen, så alle der skal hjælpe med dagens zebraflytning ved, at de kan begive sig mod stalden.
Ved selve bedøvelsen er det kun dyrlægen og zebraernes faste dyrepasser Henrik Kristensen, der er til stede i stalden for at skabe mindst muligt stress for dyret. 
Først da hingsten er bedøvet og har lagt sig, kommer flere dyrepassere til for at hjælpe med at løfte ham over i den ventende trailer.

Overstået på en time
Det er aldrig helt til at vide, hvordan dyret reagerer på bedøvelsen. Eller hvordan et dyr vil reagere, når bedøvelsespilen bliver sendt afsted og rammer låret. Særligt ved byttedyr som zebraer kan det skabe stress og farlige situationer, når der sker noget uventet. Men ved dagens flytning går alt som planlagt, og de ni mennesker, der hjælper med at løfte bærestykket, som zebraen er placeret på, får hurtigt rykket ham fra stald til trailer.

- Det gik heldigvis godt, men vi forbereder os også altid grundigt, inden vi bedøver et dyr. Kort tid efter pilen landede i låret på zebraen, kilede den sig op i et hjørne, og ikke længe efter sank den sammen. Og så kunne vi løfte den ud uden problemer. Så der gik kun en halv times tid, fra zebraen blev bedøvet, til den var vågen igen, og transporten kunne køre afsted, fortæller Ditte-Mari Sandgreen.

Følger op på transporten
Den treårige zebrahingst skal til Slaski Zoo i Polen. Her er det meningen, at han skal indgå i avlsprogrammet for manløse zebraer. 
Turen til Polen tager godt og vel halvandet døgn, og undervejs bliver hingsten tilset jævnligt. Den har også fået en beroligende indsprøjtning inden afrejse for at mindske risikoen for stress under turen og ved ankomsten til det nye sted. Og GIVSKUD ZOOs dyrlæge har sørget for, at Slaski Zoo giver en tilbagemelding på transporten: 

- Vi vil jo altid gerne sikre os, at vores dyr klarer transporten og kommer vel frem. Så de kontakter os, når de ankommer til Polen, så vi ved, at zebrahingsten kommer frem til den nye zoologiske have i fin form.  
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.