Dagens programI dag 10-20

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA tvangslukket!

4. juni 2021

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA tvangslukket!

Efter et turbulent døgn og usikkerhed om nedlukning har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ikke får dispensation fra den nedlukning, der er af Givskud sogn. Dermed er parken fortsat midlertidigt lukket.


Torsdag eftermiddag blev GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA kastet ud i uvished om de kommende uger. En nedlukning af Givskud sogn på grund af for høj coronasmitte betød nemlig, at parken også blev ramt af nedlukning.
For at mindske det store tab, som den tvungne nedlukning vil betyde for parken, søgte Vejle Kommune om dispensation for nedlukningen, således at parken skulle have lov til at åbne trods nedlukning af sognet.
Fredag fik kommunen og parken dog besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at der ikke gives dispensation. Dermed forbliver GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA midlertidigt lukket. 
Lukningen betyder, at gæster ikke kan komme på besøg, og alle arrangementer i parken aflyses i den kommende tid. De berørte gæster vil få besked fra parken. 

- Vi er utrolig skuffede. Selvfølgelig skal man sørge for at begrænse smitten. Men parken er 65 hektar, så der er god plads til, at gæster kan holde afstand, det meste foregår udendørs, og i forvejen kræves der coronapas for overhovedet at få adgang, siger GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs direktør Richard Østerballe. 

Styrelsen for Patientsikkerhed argumenterer nedlukningen med, at der er ansatte fra Givskud sogn, der arbejder i parken, men det vil ikke være noget problem at sikre sig, at de ansatte ikke møder ind på arbejde uden en negativ test eller et gyldigt coronapas. Det ærgrer direktøren, at der ikke er plads til dialog om mulige foranstaltninger.

En stort tab
Parken lider i forvejen af nedgang i forhold til gæster og dermed omsætning, da myndighedernes krav om negative test og gyldigt coronapas holder en del væk. Og nu kommer nedlukningen lige som nogle weekender med flot sommervejr kunne trække mange gæster ud i parken.   

- Vi er overordentlig kede af, at vi nu skal skuffe vores gæster, som havde planlagt at besøge parken. Og vi ville ønske, at vi kunne gøre noget. Vi havde ellers håbet, at vi måtte åbne, og så kunne vi eventuelt have lukket indendørs faciliteter, ligesom vi skulle i april og maj. Men det er afvist, fortæller direktøren. 

 

Han anslår, at parken på grund af nedlukningen vil komme til at mangle op til fire millioner kroner samt 15.000 til 20.000 gæster.

Uvist hvor længe nedlukningen fortsætter
Nedlukningen af sognet vil blive opretholdt, indtil smittetallene er normaliseret, og der er gået mindst en uge herefter. Det vil sige, at nedlukningen med sikkerhed fortsætter i denne og næste uge. 

- Det er rigtig lang tid i vores verden, især nu hvor vi står over for sommeren og vores højsæson, hvor vi skal hente størstedelen af vores omsætning. Denne nedlukning gør virkelig ondt og er rigtig dyr for os. Så vi håber at vi hurtigst muligt må genåbne, siger Richard Østerballe.  

Når GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA igen må slå portene op, melder parken det ud på alle medier, så gæster igen kan komme på besøg.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.