Åbent i dag: 10-17
Givskud Zoo Naturfond har blandt andet støttet Punta San Juan Project i Peru, som arbejder med humboldtpingviner.

Givskud Zoo Naturfond yder stor støtte

02. maj 2022
I 2021 har Givskud Zoo Naturfond ydet hele 150.000 i støtte til naturbevarelsesprojekter verden over. Og det er planen at fortsætte med bred støtte til verdens truede dyr.

Siden oprettelsen i 2004 har Givskud Zoo Naturfond støttet masser af naturbevarelsesprojekter rundt om i verden, og der er sendt mange penge til projekter, der arbejder med at hjælpe truede arter og sikre, at lokalbefolkninger forstår værdien af en rig natur.

Og indsatsen fra fondens side er ikke blevet mindre med årene. Den seneste opgørelse viser, at fonden i 2021 støttede projekter rundt om i verden for 150.000 kroner.

- Vi arbejder hver eneste dag for at sikre genetisk sunde bestande af truede dyr i fangenskab. Men vi kigger også ud i verden og vælger hvert år at støtte en række projekter, der på forskellig måde er med til at hjælpe de truede dyr i naturen. Vi finder egnede projekter i hele verden og over de senere år er vi også begyndt at donere penge til danske projekter siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Nye projekter fik støtte
Penge i fonden kommer både fra indtægter i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og så kan gæster bidrage til hjælpearbejdet. Her går alle bidrag ubeskåret til naturbevarelse.
I mange år har Givskud Zoo Naturfond blandt andet støttet gorillaer i Cameroun. Derudover er der forskellige projekter, der har fået støtte enkeltvis.
Da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA åbnede sit brillebjørneanlæg, valgte man i den forbindelse at støtte arbejdet med at hjælpe brillebjørne i Sydamerika, hvor deres naturlige leveområder svinder ind.
I 2021, hvor humboldtpingviner rykkede ind i parken, blev der tildelt støtte til Punta San Juan Project; et projekt, der arbejder for at beskytte et meget vigtigt reservat for humboldtpingviner langs kysten i Peru.

- Der er mange naturbevaringsprojekter rundt om i verden. Og heldigvis for det, for det viser en vilje til at hjælpe truede dyrearter. Vi er glade for at kunne være med til at støtte gennem fonden. Det lever i høj grad op til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs formål om at formidle om, forske i og bevare arter. Så det er klart et område, vi fortsat vil prioritere, siger Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.