Dagens programI dag 10-20

Givskud Zoo Naturfond støtter kriseramt redningsstation

29. januar 2015

Givskud Zoo Naturfond støtter kriseramt redningsstation

Chimpanse-redningsstationen Tacugama i Sierra Leone har store problemer på grund af ebola-epidemien. Stationen har derfor modtaget penge fra GIVSKUD ZOOs fond.

I Sierra Leone i Vestafrika ligger chimpanse-redningsstationen Tacugama. Stedet passer næsten 100 chimpanser, der er blevet konfiskeret i forbindelse med ulovlig jagt. De fleste chimpanser er under 5 år gamle, når de ankommer. Ofte er deres forældre blevet skudt og spist, og ungerne solgt som kæledyr. Begge dele er ulovligt. Redningsstationen rehabiliterer chimpanserne, og deres mål er, at så mange chimpanser som muligt skal ud i naturen igen.
Redningsstationen har almindeligvis en fornuftig økonomi. Løn til de ansatte og penge til foder kommer blandt andet ind via turister, der bor på stationens lodges. Desuden udlejer man forskere til forskellige organisationer. Nu er redningsstationen imidlertid kommet i problemer: På grund af det voldsomme udbrud af sygdommen ebola i regionen er stedets indtægtskilder forsvundet. Der er nemlig ikke længere mulighed for at forske, og turisterne bliver væk.
Ved et møde blandt deltagerne i det europæiske chimpanse-avlsprogram blev de deltagende zoos derfor opfordret til at støtte redningsstationen. Godt nok er vi i GIVSKUD ZOO ved at udfase chimpanserne fra parken, men redningsstationens situation er så kritisk, at vi besluttede at yde støtte. I slutningen af 2014 donerede Givskud Zoo Naturfond derfor 50.000 kr. til stationen. Tacugamas såkaldte programme manager, danske Sofie Meilvang, modtog pengene på stedets vegne.
Situationen i Sierra Leone er stadig kritisk, og selv om ebola langsomt ser ud til at være på retur, varer det meget længe, før redningsstationen igen er ovenpå økonomisk set.
Hvis du vil læse mere om Tacugama og centerets arbejde i Sierra Leone - eller selv vil støtte - kan det gøres her: www.tacugama.com/
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.