Dagens programI dag 10-20

GIVSKUD ZOO hjælper røde pandaer i naturen

30. oktober 2014

GIVSKUD ZOO hjælper røde pandaer i naturen

Givskud Zoo Naturfond støtter en række projekter for truede dyr rundt omkring i verden. Et af de nyeste projekter på listen er "The Red Panda Forest Guardian Program", der styres af Red Panda Network. 


Pengene fra GIVSKUD ZOO går til at aflønne såkaldte "forrest guardians" (skovvagter) i Panchthar-Ilam-Taplejung-korridoren i det østlige Nepal. Dette område er meget vigtigt, da cirka 25 % af Nepals røde pandaer lever i dette område. En forrest guardian er en lokal nepaleser, der bliver betalt for at patruljere et 1 km2 stort skovområde.
Når en forrest guardian er udvalgt, bliver han eller hun trænet i at spore pandaer og lærer at informere de lokale i området om pandaen, og hvordan man beskytter den.

Holder øje med pandaerne
Projektet har til dato trænet 54 guardians, der hver måned rapporterer tilbage til projektet om status i netop deres område. I alt er 27 ud af 30 landsbyer i området involveret, og ud over at holde øje med pandaerne, er de også trænet i - og har udstyret til - at slukke skovbrande. Samtidig er 19 lærere blevet undervist om røde pandaer og 15 nye undervisningsforløb er klar til at blive præsenteret for eleverne. Derudover har 70 politifolk fået træning i lovgivning omkring jagt af røde pandaer og salg af pandaskind.

Et let valg
I GIVSKUD ZOO lever to røde pandaer fuldstændig uvidende om status for deres artsfæller i naturen. De er sikkert også ret ligeglade med den rolle de spiller som ambassadører for deres art i naturen. Men vores gæster er glade for den smukke halvbjørn, og derfor lå valget lige for, da Givskud Zoo Naturfond skulle vælge et nyt projekt at støtte.

Der menes at være færre end 10.000 røde pandaer tilbage i naturen. Du kan læse mere om projektet her: http://redpandanetwork.org/

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.