Åbent i dag: 10-17

Gemsbok tager til Krefeld

08. september 2020
En ung gemsbokhun fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA skal være del af en helt ny flok i Tyskland.

I mange år har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA haft stor succes med at yngle med gemsbokke, og parken har en større flok. Derfor var det let for biolog og kurator Kim Skalborg Simonsen finde en egnet hun, da Krefeld Zoo i Tyskland efterspurgte en.

- Krefeld Zoo vil gerne starte en helt ny flok, og da vi er så gode til at yngle her i parken, var det muligt for dem at få en ung hun herfra. Vi har fundet en ung hun på knap et år, så hun er i perfekt alder til at flytte hjemmefra og blive en del af en ny flok, fortæller Kim Skalborg Simonsen.  

Transport gik efter planen
For at rykke gemsbokken ind i den transportvogn, der skulle fragte hende til Tyskland, skulle antilopen bedøves, og så skulle hun løftes ud af stalden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Da bedøvelsen virkede, og den unge gemsbokhun sov, hjalp parkens dyrepassere, dyrlæge og biolog hinanden med at placere antilopen på et bærestykke. Og så løftedes den ud af stalden til den ventende transportvogn.
Selve flytningen gik helt efter planen og uden problemer, og det varede ikke længe, før der er sat kurs mod Tyskland.

- Vi er glade for, at det hele gik som forventet. Og vi har også fået en melding fra Krefeld. Gemsbokken ankom i fin stil og er lukket ud i de nye omgivelser, så hun kan vænne sig til dem, siger biologen. 

Flere til flokken
Fordi Krefeld ikke har haft gemsbokke før, skal de nu hente dyr fra andre steder. Blandt andet var der allerede endnu en hun fra Kolmården Zoo i Sverige i traileren, da transportfirmaet kom til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Og så skal der findes en han.

- Vi forventer ingen problemer ved sammenlukning af vores hun og de nye dyr. Så længe, det er unge dyr, der lukkes sammen, plejer der ikke at være problemer med gemsbokke. Og så håber vi, at de vil få ligeså stor succes med at holde gemsbokke, som vi har, siger Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.