Dagens programI dag 10-20

Gemsbok tager til Krefeld

8. september 2020

Gemsbok tager til Krefeld

En ung gemsbokhun fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA skal være del af en helt ny flok i Tyskland.


I mange år har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA haft stor succes med at yngle med gemsbokke, og parken har en større flok. Derfor var det let for biolog og kurator Kim Skalborg Simonsen finde en egnet hun, da Krefeld Zoo i Tyskland efterspurgte en.

- Krefeld Zoo vil gerne starte en helt ny flok, og da vi er så gode til at yngle her i parken, var det muligt for dem at få en ung hun herfra. Vi har fundet en ung hun på knap et år, så hun er i perfekt alder til at flytte hjemmefra og blive en del af en ny flok, fortæller Kim Skalborg Simonsen.  

Transport gik efter planen
For at rykke gemsbokken ind i den transportvogn, der skulle fragte hende til Tyskland, skulle antilopen bedøves, og så skulle hun løftes ud af stalden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Da bedøvelsen virkede, og den unge gemsbokhun sov, hjalp parkens dyrepassere, dyrlæge og biolog hinanden med at placere antilopen på et bærestykke. Og så løftedes den ud af stalden til den ventende transportvogn.
Selve flytningen gik helt efter planen og uden problemer, og det varede ikke længe, før der er sat kurs mod Tyskland.

- Vi er glade for, at det hele gik som forventet. Og vi har også fået en melding fra Krefeld. Gemsbokken ankom i fin stil og er lukket ud i de nye omgivelser, så hun kan vænne sig til dem, siger biologen. 

Flere til flokken
Fordi Krefeld ikke har haft gemsbokke før, skal de nu hente dyr fra andre steder. Blandt andet var der allerede endnu en hun fra Kolmården Zoo i Sverige i traileren, da transportfirmaet kom til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Og så skal der findes en han.

- Vi forventer ingen problemer ved sammenlukning af vores hun og de nye dyr. Så længe, det er unge dyr, der lukkes sammen, plejer der ikke at være problemer med gemsbokke. Og så håber vi, at de vil få ligeså stor succes med at holde gemsbokke, som vi har, siger Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.