Dagens programI dag 10-20

Gemsbok-han har bevist sit værd

17. marts 2015

Gemsbok-han har bevist sit værd

Vores nye han fra Spanien er blevet far, og vi håber, der er flere kalve på vej.


I februar 2014 lavede GIVSKUD ZOO en udveksling af gemsbokke med Tabernas Zoo i Spanien. Vi havde ingen han, eftersom den seneste døde i 2011. I Tabernas havde de to hanner, men til gengæld ingen hunner! Derfor sendte vi en hun til Spanien og fik så til gengæld en han af dem.
Hannen er nem at genkende, for begge hans horn er knækket. Vi var lidt nervøse for, hvorvidt det ville skade hans status hos hunnerne, og de første dage gik han mest for sig selv. Men efterhånden fik han mere og mere selvtillid, og i løbet af sommeren begyndte vi at observere de første parringer.
8,5 måned senere - den tid en gemsbok går drægtig - var spændingen selvfølgelig stor. Og selv om vi måtte vente lidt længere end forventet, blev spændingen endelig udløst, da en lille han kom til verden i slutningen af februar.
Om han bliver den eneste i denne omgang, ved vi ikke, men vi har 5 hunner i alt, og vi håber da, at der dukker en enkelt eller 2 mere op i løbet af foråret.

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.