Dagens programI dag 10-20

Gå på jagt efter skatte i Dinolejren

29. maj 2017

Gå på jagt efter skatte i Dinolejren


Fat graveredskaber og gå på jagt efter skatte og fossiler. Som noget nyt i GIVSKUD ZOOs dinosaurområde kan børn grave efter gamle tænder fra hajer og andre fisk og semiædelsten.


Det kan være lidt svært at finde effekterne fra fortiden. De er ikke bare sådan lige at grave frem. Men vi lover, at der er masser af fortidsminder den nye udgravningsaktivitet i GIVSKUD ZOO.

- Som noget nyt inviterer vi børn til at gå på jagt efter fossiler i en stor sandkasse ved dinolejren. Vi har sørget for, at der er masser af ægte hajtænder og tænder fra andre fisk. Og så er der også farverige semiædelsten, som børn kan grave frem, fortæller formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO, Morten Hechmann Andersen.

Læring gennem leg
Det er ikke bare ren sjov, når ungerne kaster sig ud i graveriet i sandkassen. Der er også læring i legen.
Hajtænder er blandt de mest almindelige fossiler. Og hajtænderne og de andre fisketænder, som er gemt i sandkassen, er millioner af år gamle, så det giver børn en chance for at se, hvor godt bevaret fossiler fra fortiden kan være. 
Samtidig er tænderne forskellige - og det giver børnene mulighed for at lære, at der findes forskellige typer fisk. De kan nemlig inddeles i flere grupper alt efter deres kost.
Nogle spiser mindre fisk, og deres tænder er typisk lange og spidse, så de hurtigt kan snappe byttedyret.
Andre har flade pladeagtige tænder med riller, så de kan skimme havbunden og knuse skaller på krebsdyr.
De største fisk, som spiser andre store fisk har korte, kraftige tænder, som kan flænse byttedyr.
Så børnene kan gå på jagt i sandkassen efter de forskellige typer.       

Må tage det med hjem
Graveriet i sandkassen giver også børnene en chance for at se, at man ikke bare lige kan finde ting fra gamle dage. Det kan tage tid at grave fortidsminderne frem. Men det kan være rigtig sjovt.

- Og så får børnene lov til at tage tre af deres fund med hjem pr. dag, siger formidlings- og marketingchef Morten Hechmann Andersen.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.