Dagens programI dag 10-20

Forsvunden løve blev fundet

15. juli 2019

Forsvunden løve blev fundet

Søndag eftermiddag blev det store løveanlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA midlertidigt lukket af, så en forsvunden løve kunne blive lokaliseret. Det lykkedes efter et par timer, og løven havde hele tiden været i anlægget, så der var ingen fare på færde.   


Sikkerheden kommer altid i første række i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og derfor blev der ikke taget nogen chancer, da der søndag eftermiddag var melding om en løve, der var forsvundet fra parkens store løveanlæg, hvor gæster kører i bil blandt løverne.
Det store løveanlæg blev spærret af, og skytter fra parken blev kaldt til området, mens personalet samarbejdede om at lede efter den store løvinde.

- Vi patruljerer med traktorer i anlægget hele dagen og holder øje med løverne, og da vores medarbejdere ikke kunne lokalisere denne løve, valgte vi at lukke ned omkring anlægget, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe og tilføjer:

- Sandsynligheden for, at løven skulle være sluppet ud, var meget lille. Men sikkerhed er essentielt for os, og derfor valgte vi at lukke anlægget ned fra sidst på eftermiddagen og nogle timer frem.  

Sad i et træ
Løverne bliver talt igen og igen i løbet af en dag. Først i stalden – flere gange. Derefter bliver de løbende talt gennem dagen, så personalet hele tiden ved, hvor de befinder sig. Og igen når de skal ind om aftenen, bliver flokken også talt.
Men søndag eftermiddag var der altså en der manglede.

- Vi havde på fornemmelsen, at hun måtte sidde i et træ. Det er ikke så usædvanligt, og når vi af og til ikke lige kan finde en løve, er det ofte fordi, de er kravlet op i et træ i anlægget, og så bliver de spottet ret hurtigt. Lige præcis denne søndag eftermiddag var det også vores formodning. Men vi kunne bare ikke finde hende. Derfor valgte vi at eskortere vores gæster ud af anlægget, så vi kunne lede efter hende. Og fordi det drejede sig om stor farligt et dyr, havde vi skytter parat, forklarer Richard Østerballe.

Løven blev efter et par timer fundet siddende højt oppe i et træ.

- Selvom det er store dyr, kan de godt gemme sig. Især her om sommeren når der er fyldige trækroner med masser af blade. Så det var, som vi havde forventet, siger direktøren.   

Ingen panik
Der har aldrig været en løve ude blandt gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og sandsynligheden for at det skulle ske, er også utrolig lille.

- Vi har rigtig megen sikkerhed omkring dyrene i parken, men når der sker noget uventet, vil vi hellere sætte det store skyts i gang og så nedskalere derfra for at sikre gæster og personale, forklarer direktøren og tilføjer:

- Situationen var også rolig i går. Jeg forstår godt, at nogle gæster kan være blevet urolige, når snak om en forsvunden løve breder sig. Men der opstod ingen panik, og vores personale havde fuldt ud styr på situationen. Og løvinden er tilbage i flokken igen.   

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.