Dagens programI dag 10-20

For første gang i fem år: lille ny giraf

7. november 2019

For første gang i fem år: lille ny giraf

Da dyrepasserne mødte ind en tidlig morgen i begyndelsen af november, var det til mødet med en lille ny beboer i girafstalden.


En lille ny han er kommet til verden i girafstalden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og den må siges at have fået en ganske voldsom start på livet; girafunger starter nemlig livet med noget af en nedtur i form af et frit fald på cirka to meter. Hungiraffen føder stående, så tyngdekraften kan hjælpe hende. Fordi ungen er så lang, når den dog næsten jorden, inden den er helt fri af mor.

Og den lille nye han var ventet; det var bare et spørgsmål om tid, før hunnen Syringa ville få en unge. Maven var vokset godt over efteråret, og det var tydeligt, at fødslen var oppe over.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for den lille unge, som jo faktisk ikke er helt så lille. En girafunge er op mod to meter høj og vejer cirka 70 kilo allerede ved fødslen. Så den har været foldet godt sammen inde i maven. Nu er den ude, og den ser ud til at være stærk og have det godt. Derudover er Syringa en erfaren mor, som før har fået seks kalve. Hun tager sig godt af dem, og efter den kom på benene, har den fulgt pænt rundt med hende, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Første unge i fem år
Det er flere år siden, at der sidst var en girafunge i parken. Men med flere hunner i flokken er der god mulighed for, at der kan komme flere unger til i løbet af den næste tid.

- Vi skal tilbage til 2014. Vi har ikke fået unger i den mellemliggende tid, fordi vi har manglet en han. Vi fik vores nuværende han, Nakuru, i 2017, men han var ikke så stor dengang og skulle lige vokse lidt og blive kønsmoden. Det blev han, og nu er han så far til denne nye unge, fortæller biologen, som tilføjer, at giraffer er drægtige i cirka 14 til 15 måneder.

Den lille unge han har endnu ikke fået et navn.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.