Dagens programI dag 10-20

Første unge hos sulawesierne

25. august 2020

Første unge hos sulawesierne

For første gang nogensinde kan gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA møde en lille ny beboer hos sulawesimakakkerne. Hunnen Melfi har fået en unge.


Selvom hun aldrig har fået en unge før, virker sulawesimakakhunnen Melfi til at have styr på sin nye rolle. Hun holder sin nyfødte tæt ind til kroppen og sørger for, at den kan die.
Det er første gang nogensinde, at en lille ny unge af den truede art er føjet til flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Vi er rigtig glade for fødslen, og det hele ser så fint ud. Ungen virker meget livlig, den kigger rundt og er blevet stærkere i benene. Lige efter fødslen var den lidt slap i benene, men nu holder den sig bedre fast på maven af moren. Så selvom dyrebørn kan være skrøbelige, er vi fortrøstningsfulde med denne, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Tjekkes på et senere tidspunkt
Normalt tjekker dyrlægen rigtig mange dyreunger i parken i dagene efter fødslen. Men ved sulawesimakakker vil hun vente, ligesom hun gør ved de andre abearter.

- Ungen sidder tæt hos moren i den første tid, og de har et meget tæt bånd, så det vil være synd og stressende for begge at gøre det så tidligt. Det er der ingen grund til. Så vi holder bare øje med, at ungen trives. Og når den så bliver større og ikke er så afhængig af moren, kan vi helbredsundersøge og chipmærke den, forklarer Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- I forhold til kønnet plejer dyrepasseren at snige sig til et kig på kønsorganerne over de næste uger eller måneder, så vi får vished for, om det er en hun eller han. Det vigtigste lige nu er, at moren får ro til pasningen, og at ungen får en god start på livet. 

Håb om flere unger
Flokken af sulawesimakakker fik en ny han sidste sommer, som nu er blevet far til den første unge. Og håbet er nu, at denne unge blot er første i rækken.

- Sulawesimakakker er en meget truet dyreart, så vi håber at kunne støtte op om arten med flere unger i flokken fremover. Samtidig er det bedst for den her unge at få en legekammerat eller to, så vi krydser fingre for, at der bliver liv i flokken næste sommer med flere legende unger, siger dyrlægen.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.