Dagens programI dag 10-20

Første møde med familien

24. april 2015

Første møde med familien

I december måned sidste år blev der født tre løveunger. De er nu blevet store nok til at møde resten af flokken og opleve det store udendørs område sammen med deres mor.

I december måned 2014 blev der født tre løveunger i GIVSKUD ZOO. Hos mange dyrearter ville fødslen så at sige være foregået i flokken, men sådan er det ikke hos løver. Det tager faktisk lang tid, før de bliver forenet med deres far, søskende og resten af familien - både i zoo og i naturen. De små løveunger har nu nået en alder, hvor de er klar til at blive introduceret til resten af flokken og det store udendørs område.

Fødslen klares alene
Når en hunløve i naturen skal have unger, forlader hun sin flok. Hun finder et godt gemmested, f.eks. i et krat, hvor hun føder ungerne. Hun holder sig normalt væk fra flokken i 6 til 8 uger, indtil ungerne er sikre på benene og kan følge hende.  Denne adfærd får GIVSKUD ZOOs hunløver selvfølgelig også lov til at udfolde. Ligesom i naturen er det nemlig farligt for små løveunger at blive født i flokken. Ungerne risikerer at blive såret eller slået ihjel af de andre voksne, hvis de ikke kan flytte sig.  Få dage før dyrepasserne forventer en fødsel, tager de derfor hunløven fra. Hun placeres i et rum med en afskærmning mod resten af stalden, så hun kan føde ungerne i fred og ro. Når ungerne er født, bliver de tjekket af dyrlægen. Efter en uge bliver de vaccineret første gang og efter tre måneder endnu en gang, men ellers overlader vi dem fuldstændig til deres mor.

De første skridt udenfor
Generelt er vores løveunger efter 6-8 uger så sikre på benene, at de kan komme med deres mor ud i den grønne indhegning lige ved siden af stalden. Den støder op til det store anlæg, så mor og unger kan kigge ud på resten af flokken. Og når ungerne så er 3-4 måneder gamle, er det på tide, at de bliver introduceres til resten af familien. Første skridt er, at deres mor bruger lidt tid med de andre hunner og hannen. Men uden sine unger. På den møde vænner hun og de andre løver sig langsomt til at være sammen igen.

Ud i det store løveområde
Ungerne fra december har nu været i det lille løveområde i en måneds tid og er lige nu i den sidste fase af introduktionen: de skal ud og opleve det store køreområde. I første omgang er de derude blot sammen med deres mor. Ungerne skal lære at følge hende over større afstande og lære, hvor man går ud og ind af stalden. Efter et par dage alene i det store område starter introduktionen til resten af flokken. Først er ungerne ude sammen med deres mor og vores han. Derefter kommer et par af de hunner, som deres mor er tættest knyttet til med ud. Og endelig er det tid til, at de kommer ud med resten af flokken. Indenfor de næste par uger vil man begynde at kunne se løveungerne i køreanlægget. Indtil da kan man med lidt held se dem i det lille område, som ligger lige ved siden af den grønne løvestald. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.