Dagens programI dag 10-20

Flyttedag for GIVSKUD ZOOs sulawesimakakker

9. februar 2017

Flyttedag for GIVSKUD ZOOs sulawesimakakker

Det gik rigtig fint, da GIVSKUD ZOOs tre sulawesimakakker skulle flyttes fra et anlæg til et andet. Indfangningen gik uden sværdslag, og makakkerne så ud til at tage rigtig godt imod deres nye hjem.

Indfangningen i det gamle anlæg og udsætning i det nye foregik i nogle etaper. Først blev hannen rykket i en transportkasse, og da han i den seneste tid er blevet trænet til at gå derind selv, gik det rigtig godt. 

Bagefter var det hunnernes tur til at komme i transportkasser, og det gik også fint. Den ene smuttede i kassen på rekordtid, mens den anden dog var lidt skeptisk. Men dyrepasserne fik hende indfanget, så hun også kunne flyttes.

- Det er gået rigtig fint med at flytte dem. De har undersøgt deres nye anlæg og virker til at være godt tilfredse, fortæller dyrepasser Jette Nørgaard, som tager sig af sulawesimakakkerne til daglig.

Flyttet ind i chimpanseanlægget
Det er GIVSKUD ZOOs gamle chimpanseanlæg, som sulawesimakakkerne nu er blevet rykket over til. Det passer rigtig godt til dem, for de er ikke så store som chimpanser, så sulawesierne har masser af plads at boltre sig på.

Det indendørs anlæg kan inddeles i mindre sektioner, og ved flytningen valgte dyrepasserne i første omgang at sætte hannen for sig og hunnerne i et andet rum. Men de bliver dog hurtigt flyttet sammen igen, når de har vænnet sig til de nye omgivelser.  

Håber på at udvide flokken
Både stalden og det tilhørende udeanlæg er stort. Så der er masser af plads til flere aber. Og det er også håbet, at flokken kan blive udvidet i GIVSKUD ZOO;

- Indtil videre er der ikke sket noget, men vi har set tegn på, at hannen slår lidt med tungen, lidt som tegn på underkastelse. Og så viser han større interesse for hunnerne, så vi håber, at vi snart kan få nogle unger og udvide flokken, siger Jette Nørgaard. 

Kom og se aberne
Ved Vinter-Event i GIVSKUD ZOO i uge 7 vil det være muligt at se sulawesimakkerne i anlægget. Det udendørs område er stadig lukket af, men parkens gæster kan gå ind i huset og se de tre aber. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.