Dagens programI dag 10-20

Flytte flytte løver

8. september 2015

Flytte flytte løver

På det seneste har der været stor flytteaktivitet omkring løverne i GIVSKUD ZOO. Som vi tidligere har beskrevet, så har vi hentet nogle unge hanløver fra Basel Zoo. De er tænkt som de ny avlshanner i GIVSKUD ZOO, men de er dog slet ikke gamle nok til at overtage flokken endnu. En stor flok hunløver, som den vi har i GIVSKUD ZOO, vil højst sandsynligt aflive hanner, der ikke er store og stærke nok til at forsvare sig. Derfor kan gæster i GIVSKUD ZOO stadig ikke se de unge hanner. 

Da hannerne kom til parken, var de meget nervøse, og vi valgte at holde dem i den gamle løvestald ved siden af slusen. Der var de isoleret og skulle ikke forholde sig til alle hunløverne. Det har til gengæld betydet, at vi ikke har kunnet vise løver til den sædvanlige onsdagsfodring, men nu er hannerne blevet større, og er ikke længere helt så nervøse, og derfor har vi flyttet dem ind i den store stald, hvor hunløverne går. Nu kan de se og høre hunløverne - som så også kan se og høre dem - og selv om de var meget nervøse i starten, går det nu bedre med dem. Der er dog stadig noget tid til, at de er klar til at blive lukket sammen med hunnerne.

Med de unge hanløver ude af den mindre stald var der plads til, at fem hunløver kunne flytte den anden vej. De var blevet ekskluderet fra den store flok, og det passede derfor fint, at de nu kunne flytte ind i det lille løveanlæg ved siden af Safari Shoppen.

For to af løvinderne var det dog et kort ophold i de nye omgivelser. For i denne uge gik turen allerede videre for dem, da de skal være avlshunner i Sofia Zoo i Bulgarien. De tre resterende løver virker glade for deres nye omgivelser, og der er derfor nu igen mulighed for at se løver blive fodret to gange om ugen. Om lørdagen fodres den store flok i køreområdet, og om onsdagen er det de 3 hunner i det lille område der får sig en god portion kød.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.