Dagens programI dag 10-20

Flamingoer forlader parken

17. marts 2021

Flamingoer forlader parken

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA skal ikke længere huse flamingoer. I stedet renoveres og omlægges deres anlæg.


I mange år har det været muligt at opleve chilenske flamingoer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Men i sæson 2021 rykker de lyserøde fugle ud af parken.

- Vi har været glade for at have dem, men flamingoerne gik i et gammelt anlæg, som vi ønsker at renovere. Vi har længe været i gang med en større omlægning af parken, og vi får brug for området til de kommende ændringer. Derfor vil gæster i sæson 2021 ikke kunne gå gennem flamingoanlægget som hidtil, da det skal bygges om, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Den forkerte placering
Udover at anlægget skal opdateres, har flamingoerne været ved det forkerte kontinent – så at sige.

- Flamingoernes gamle anlæg ligger ved området P3 og mod området P2, hvor vi har asiatiske dyr, så som sulawesimakakker, vandbøfler og nilgaier. Så planen på sigt er, at der skal rykke en asiatisk art ind. Vores strategi er nemlig at samle arter fra bestemte kontinenter i samme område for at styrke sammenhængen og dermed formidlingen af parkens dyr. Det er et større arbejde, der kræver en masse omlægning og byggeri. Derfor passede det bedst i vore planer at rykke flamingoerne ud nu, så de slipper for byggelarm og flere flytninger internt i parken, forklarer biologen.
 
I løbet af det tidlige forår rykker flamingoerne videre fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA til en anden dansk zoologisk have.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.