Dagens programI dag 10-20

Farvel til Rihanna

22. marts 2018

Farvel til Rihanna

Knap et år efter fødslen rykker GIVSKUD ZOOs unge kamelhun Rihanna hjemmefra. Og hun er en særdeles populær dame, for flere zoologiske haver ville gerne have hende.


Rihanna har masser af fans. I hvert fald har flere zoologiske haver rundt om i Europa kontaktet GIVSKUD ZOOs biolog Kim Skalborg Simonsen for at få lov til at få parkens unge hunkamel, som et godt et år.

- Hunkameler er ikke nemme at skaffe. Slet ikke unge hunkameler. Så vi har fået fem-seks henvendelser fra parker, der gerne vil have hende i deres flok. Det er ret usædvanligt med sådan en interesse for et dyr, fortæller biologen.

Det blev Dyreparken i Kristiansand i Norge, der var heldig og nu har fået lov til at afhente Rihanna.
Parken har allerede en flok kameler, og det er meningen, at Rihanna skal indgå i avlen. Hun er dog stadig ikke kønsmoden, og der går et par år, før hun bliver det.

- De spurgte først, vi har før dyr fået fra dem, og genetisk passer Rihanna fint ind i flokken i Kristiansand. Så det passer rigtig godt at sende hende til Norge nu. Og vores norske kolleger glæder sig meget til at modtage Rihanna – det er ikke hver dag en så stor stjerne flytter ind, siger Kim Skalborg Simonsen.

Navnet Rihanna har hun for øvrigt fået af elever fra Givskud Skoles 4., 5. og 6. klasser, som fik lov til at hjælpe dyrepasseren med at vælge, hvad hun skulle hedde.

Afrejse gik fint
Inden afrejse havde dyrlægen tilset kamelen, og også Fødevarestyrelsen havde været forbi parken for at godkende transporten. 
For at sikre en god afsendelse, da dyrepassere fra Norge kom for at afhente kamelen, var flere af GIVSKUD ZOO dyrepassere til stede for at hjælpe med at rykke Rihanna fra stalden over i den ventede dyretransport. Med trykplader foran sig fik flokken gennet kamelen over til traileren.

- Flytninger kan være lidt stressende, fordi det er en uvant situation for dyret. Rihanna var også lidt utryg, men vi tog os god tid, så hun gik ind i traileren uden at gå i panik, fortæller Kim Skalborg Simonsen, som også venter, at ankomsten til Dyreparken vil gå godt: 

- Det plejer ikke at være et problem at introducere nye hunner for kameler. Så vi håber, at hun vil trives i sin nye flok. 

Med flytningen af Rihanna har GIVSKUD ZOO nu en kamelflok med en førerhan, to unge hanner og fem hunner.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.