Åbent i dag: 10-17

Farvel til Rihanna

22. marts 2018
Knap et år efter fødslen rykker GIVSKUD ZOOs unge kamelhun Rihanna hjemmefra. Og hun er en særdeles populær dame, for flere zoologiske haver ville gerne have hende.

Rihanna har masser af fans. I hvert fald har flere zoologiske haver rundt om i Europa kontaktet GIVSKUD ZOOs biolog Kim Skalborg Simonsen for at få lov til at få parkens unge hunkamel, som et godt et år.

- Hunkameler er ikke nemme at skaffe. Slet ikke unge hunkameler. Så vi har fået fem-seks henvendelser fra parker, der gerne vil have hende i deres flok. Det er ret usædvanligt med sådan en interesse for et dyr, fortæller biologen.

Det blev Dyreparken i Kristiansand i Norge, der var heldig og nu har fået lov til at afhente Rihanna.
Parken har allerede en flok kameler, og det er meningen, at Rihanna skal indgå i avlen. Hun er dog stadig ikke kønsmoden, og der går et par år, før hun bliver det.

- De spurgte først, vi har før dyr fået fra dem, og genetisk passer Rihanna fint ind i flokken i Kristiansand. Så det passer rigtig godt at sende hende til Norge nu. Og vores norske kolleger glæder sig meget til at modtage Rihanna – det er ikke hver dag en så stor stjerne flytter ind, siger Kim Skalborg Simonsen.

Navnet Rihanna har hun for øvrigt fået af elever fra Givskud Skoles 4., 5. og 6. klasser, som fik lov til at hjælpe dyrepasseren med at vælge, hvad hun skulle hedde.

Afrejse gik fint
Inden afrejse havde dyrlægen tilset kamelen, og også Fødevarestyrelsen havde været forbi parken for at godkende transporten. 
For at sikre en god afsendelse, da dyrepassere fra Norge kom for at afhente kamelen, var flere af GIVSKUD ZOO dyrepassere til stede for at hjælpe med at rykke Rihanna fra stalden over i den ventede dyretransport. Med trykplader foran sig fik flokken gennet kamelen over til traileren.

- Flytninger kan være lidt stressende, fordi det er en uvant situation for dyret. Rihanna var også lidt utryg, men vi tog os god tid, så hun gik ind i traileren uden at gå i panik, fortæller Kim Skalborg Simonsen, som også venter, at ankomsten til Dyreparken vil gå godt: 

- Det plejer ikke at være et problem at introducere nye hunner for kameler. Så vi håber, at hun vil trives i sin nye flok. 

Med flytningen af Rihanna har GIVSKUD ZOO nu en kamelflok med en førerhan, to unge hanner og fem hunner.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.