Dagens programI dag 10-20

Farvel til kamel

30. april 2020

Farvel til kamel

Efter et ferieophold i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA tager hunkamelen Noma nu tilbage til Zoo i København. Og forhåbentlig er der to kameler i traileren på hjemrejsen.


Tidligt torsdag morgen hjalp GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog, dyrlæge og dyrepassere hinanden med at få rykket hunkamelen fra parkens kamelanlæg og ind i den ventende transportvogn.
Hunnen har været på ophold i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i godt to måneder, og nu er det tid til afsked.

- København Zoo har ingen hankamel, men de vil gerne have en kamelunge. Derfor har en af deres hunner Noma været på visit hos os i håb om, at hun ville parre sig med vores han Boke. Opholdet her er gået rigtig fint og uden problemer. Og vi håber, at det ikke bare er en, men to kameler, der nu vender tilbage til København Zoo, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Hannen gjorde sig til
Om det er en eller to kameler, der er gået ombord i transportvognen, kan biologen ikke sige. Men han håber, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA ved dagens transport sender en lille ny kamel tilbage til hovedstaden.

- Om besøget har båret frugt, kan vi ikke vide, da vi ikke har set parringer. Men det gør vi nu sjældent hos kamelerne. Det plejer altid at foregå efter lukketid, hvor der er ro i parken, siger biologen og tilføjer, at der alligevel kan være gode chancer for befrugtning, og hannen Boke har da også gjort sig til over for Noma:

- Boke startede hårdt ud da Noma ankom og har rigtig forsøgt at imponere hunnerne, som kameler nu gør. Han har savlet og gnubbet baghovedet mod den forreste pukkel. Han har også tisset på sin hale og pisket sig selv med den – og i øvrigt alt i nærheden – med sin urin. Det er åbenbart den slags  kamelhunner falder for – og forhåbentlig også Noma. På det seneste har Boke dog ikke virket interesseret i hende. Og om det så skyldes, at Noma faktisk er drægtig og derfor ikke så spændende mere, det ved vi ikke.

Afventer resultat
Afsendelsen af hunkamelen forløb uden problemer. Og nu er der bare tilbage at vente og se, om besøget har været succesfuldt.

- V må væbne os med tålmodighed og så tjekke med København Zoo om et års tid. Men vi håber da, at Noma er drægtig. Og gerne også nogle af vores egne hunner, så vi også kan få unger her i parken til næste år, siger Kim Skalborg Simonsen. 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.