Dagens programI dag 10-20

Et næsehorn uden horn - endnu

12. oktober 2017

Et næsehorn uden horn - endnu


Næsehornsungen Savannah blev født uden et horn. Men hun er så småt begyndt at få en lille bule forrest på hovedet. Det er hornet, der vokser ud lidt efter lidt.

 


Næsehornsunger bliver født uden horn. Heldigvis for moren.
Men allerede ved fødslen er basis af hornet dannet, og kort efter begynder det at vokse.

- Hos vores næsehornsunge Savannah er det tydeligt, at der er sket en forskel fra fødslen til nu, hvor hun er knap en måned gammel, og har dannet en lille knop. Men det varer stadig nogle måneder, før vi ser et egentligt horn, siger dyrepasser Thomas Kolbæk, som til daglig passer næsehorn i GIVSKUD ZOO.

Vokser hele livet
Hornene hos næsehorn består af kreatin. Og ligesom menneskers hår og negle bliver de ved med at vokse hele livet.
Hornene slides af naturligt, når næsehornene gnubber det mod sten, jord og lignende. Og skader kan også få stykker af hornene til at knække. Men det vokser ud igen.

- Også hos ungerne er der slid på hornet, så helt uden slid kunne det måske vokse hurtigere. Dog ikke meget, siger Thomas Kolbæk.  

Knop bliver til kilotunge horn    
Næsehornshorn kan blive rigtig tunge og veje mange kilo. Det varer længe, før Savannahs knop når dertil. Men der går dog ikke lang tid, før man kan får fornemmelsen af et lille horn på hende.  

- Over vinteren vil der danne sig en miniudgave af et horn forrest på hovedet. Så når hun er et halvt års tid, kan man nok se et lille horn på godt fem centimeter. Det bagerste horn, det der er tættest på øjnene, kommer først frem senere, siger Thomas Kolbæk og tilføjer:

- Og så er det jo i det hele taget meget individuelt, hvordan hornene kommer til at se ud. Så vi er spændte på, hvordan Savannah udvikler sig.     

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.