Dagens programI dag 10-20

Endnu en han i flokken

25. maj 2021

Endnu en han i flokken

Den fjerde unge hos sulawesierne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er også en han. Dermed har dyrepasseren fået mulighed for at vælge navn.


Sidst i april fik GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA føjet endnu en unge til flokken af sulawesimakakker, da den eneste hun, som endnu ikke havde fået en unge, fødte en lille ny.
Og her kun få uger efter fødslen har den faste dyrepasser hos sulawesimakakkerne, Jette Nørgaard, spottet kønnet:

- Den fjerde unge, som vi har fået i løbet det seneste år, er også en han. Mor Sura er god til at tage sig godt af ham. Hun er forsigtig af natur, så hun holder ham tæt ind til sig. Derfor har det også været lidt svært at se, om det var en han eller en hun. Men pludselig en morgen spottede jeg, at hun hev i en lille lyserød sag som en elastik, og så kunne jeg konstatere, at det var en lille han.

Har fået navn
Navnet på den lille nye makak skal begynde med su. For moren hedder Sura, og traditionen tro skal ungen have navn derefter. Der gør det lettere af bestemme afstamning.

- Han har faktisk været den sværeste at vælge navn til. Ved de andre unger var der flere navne i spil. Med ham her endte vi med at gå med navnet Sunah, fortæller Jette Nørgaard.

Sidder sammen i flokken
De fire hunner er meget interesserede i at sidde sammen, og de undersøger hinandens unger på kryds og tværs.

- Det er tydeligt, at de har en social adfærd, hvor de samles, groomer hinanden og kigger på hinandens unger. Det er nærmest en stor børnehave, fortæller dyrepasseren og tilføjer, at ungernes far Wira også holder sig til:

- Han hjælper ikke til med pasning af ungerne som sådan. Men han sidder ofte ved hunnerne og ungerne, og han siger ikke noget til det, hvis ungerne vælter rundt på ham. Jeg kan også godt give ungerne snacks, selvom faren sidder lige ved siden af. Wira plejer ellers at ville have det hele selv, og han lader ikke hunnerne komme til fadet – men ungerne må åbenbart godt.

Der er nu fem hanner og fire hunner i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesimakak-flok, nemlig førerhannen Wira, hanungerne Melvin, Samuel, Tarik og Sunah samt mødrene Melfi, Sami, Tawa og Sura.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.