Dagens programI dag 10-20

Endelig: Ny sulawesimakak i parken

29. juli 2019

Endelig: Ny sulawesimakak i parken

De seks hun-sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA får selskab i form af en ny han.


Han har været længe ventet – og nu er det omsider lykkes at få hentet en sulawesimakak-han til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Det har været et større arbejde, og vi har presset på i et stykke tid for at få en han føjet til flokken. Og det er klart, at det er et puslespil, der skal gå op i forhold til placering af dyr – også hos andre zoologiske haver. Så vi er bare glade for, at det nu endelig lykkedes, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Håbet er unger
Hannen hedder Wira og kommer fra London Zoo. Han er syv år gammel, og dermed i sin bedste alder til at indtage førerposition i flokken.

- Vi har seks hunner i forvejen, så det er klart, at vi håber på, at de kan yngle. Desuden har de et ganske stort anlæg, hvor der er plads til flere dyr, så vi håber, at vi kan udvide flokken i de kommende år, siger biologen.  

Venter med sammenlukning
I den første tid i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA skal hannen gå for sig selv i en del af anlægget. Han vil dog stadig kunne se, høre og lugte hunnerne.

- Vi vil gerne give dyrene tid til lige at se hinanden an, inden vi lukker dem sammen. Vi ved af erfaring, at sulawesimakak-hanner kan være udfarende og lige skal demonstrere deres førerposition ved første sammenlukning med hunner. Det er helt normalt. Så dyrepasserne vurderer løbende situationen og dyrenes adfærd, og så tager vi den derfra, siger Kim Skalborg Simonsen.

Sulawesimakakkerne kan opleves ved området P3 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.  

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.