Dagens programI dag 10-18

En ny kamel er kommet til verden

8. april 2022

En ny kamel er kommet til verden

Kort før årets sæsonåbning blev der født en ny kamel i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Dyrepasserne havde snakket om, at der måske var noget på vej i kamelanlægget i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Alligevel kom fødslen som en lille overraskelse i dyrepassernes frokostpause onsdag den 23. marts. Her fødte hunnen Saida en lille unge, som nogle dage senere, da dyrepasseren tjekkede den, viste sig at være en han.

Grunden til at dyrepasserne var i tvivl om hvorvidt der ville komme en unge, var at den seneste avlshan hos kamelerne, Boke, døde et år tidligere.

- Kameler går drægtige i 13 måneder, så vi var ved at nå udenfor det vindue, hvor vi kunne forvente flere unger fra Boke. Men dyrepasserne havde godt nok sagt, at der var en der havde lagt sig lidt ud, så vi var spændte på om der stadig kunne komme en unge fra vores han, selv så længe efter vi mistede ham. Men der viste sig at være noget om snakken, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Placering afgøres først om nogle år
Med fødslen af den lille ny kamel, som har fået navnet Casper, er der nu ni kameler i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok, som kan opleves i deres anlæg ved området P3.
Ungen får lov at blive i flokken i de næste par år, og så skal det besluttes, hvor den så skal hen.

- Vi er en af de zoologiske haver i Europa, der er mest stabile i at producere unger, så der plejer at være ret stor efterspørgsel på dem, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.