Dagens programI dag 10-20

En kvik lille dværgzebu

13. marts 2021

En kvik lille dværgzebu

En meget lille tyr er ankommet til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og skal være ny avlshan.


- Selvom han er godt et år, er han meget mindre end hunnerne. Så mange gæster vil måske tro, at han er en kalv. Men han er faktisk den nye tyr.

Sådan lyder det fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog Kim Skalborg Simonsen om den nye dværgzebu, der netop er rykket ind i parken.

Og biologen er rigtig glad for størrelsen.  

- Han er lidt over et år og stadig ikke fuldvoksen, så han vil blive lidt større. Men endelig har vi fået en DVÆRG-zebu. Dem, som vi har nu og har haft i lang tid, er faktisk lidt for store. Denne nye tyr er lidt over et år og kommer fra Ystad Djurpark i Sydsverige. Jeg besøgte selv zoo i et andet ærinde og kunne se, at HER havde de den rigtige størrelse dværgzebu. Så jeg lagde straks billet ind på en ung tyr, og nu fik vi ham så ind.

”Farlig” lille fyr
Da transportvognen ankom, og den lille nye beboer i anlægget blev lukket ud, tog han det ganske fint. Han søgte mod parkens hunner. Men de lod til at være mere skræmte ved mødet end ham, så de løb væk med ham i hælene.
Det vendte dog efter de første minutter, og så var det hunnernes tur til at løbe efter den lille tyr for at undersøge ham.

- De vænnede sig ret hurtigt til hinanden, og han følger med hunnerne rundt nu. De kan dog godt puffe lidt til ham, hvis de vil forbi. Men han skal nok klare sig, og det er ikke sikkert, at han finder sig i det, når han bliver større, siger biologen og glæder sig over, at det en kvik lille fyr, der er kommet ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA:

- Når køerne kæmper om maden i den samme krybbe, finder han bare en anden og spiser selv.

Dværgzebuerne kan opleves bag dinosaurparken på gåturen mellem områderne P2 og P3.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.