Dagens programI dag 10-20

Edderkopabeungen er en han

4. september 2019

Edderkopabeungen er en han

Siden fødslen i marts har kønnet på GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs edderkopabeunge været ukendt. Men nu er det fastslået, at ungen er en han.


Den 17. marts var det første gange nogensinde, at en brun edderkopabeunge kom til verden i GIVSKUD ZOO – ZOOTPIA.
Det skulle vise sig, at det var rigtig svært at kønsbestemme ungen. I månederne efter fødslen sad ungen nemlig så tæt op ad sin mor, at dyrepasserne ikke kunne spotte kønnet på ungen trods ihærdige forsøg.

- Det er helt normal adfærd, at ungen sidder tæt hos moren. Men nogle gange får man dog lige chancen for at se kønnet, hvis moren drejer ungen, eller hvis den kravler lidt rundt. Det er bare ikke sket i dette tilfælde. Og da vi ikke håndterer dyrene, har vi måttet væbne os med tålmodighed i forhold til at få viden om ungens køn, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Vi har dog hele tiden formodet, at ungen måtte være en han, fordi moren kun har fået han-unger før. Han er hendes femte unge, så odds for en hun var ret små.

Køn spottet ved hjælp af et billede
Formodningen om en han viste sig at være rigtig. Det er nemlig lykkedes parkens direktør Richard Østerballe at få nogle billeder af edderkopabeungen. Og de viser med al sandsynlighed, at ungen er en han.

- Hos de brune edderkopaber har hunner en ret fremtrædende klitoris, og sådan en har ungen ikke. Med den alder, ungen har nu, ville vi kunne se den, hvis der var en klitoris. Og derfor antager vi, at det er en han, fortæller dyrlægen.

Flere muligheder for hannen
Det er svært præcist at sige, hvad der vil ske med den lille han, når han vokser sig større, men ifølge dyrlægen er der flere muligheder: 

- Hvis alt går godt mellem ham og faren, Dos, så kan ungen godt blive i vores flok i mange år. Edderkopabe-hanner kan godt gå sammen, så længe der er ro, og hierarkiet opretholdes. Hvis der er plads i det internationale avlssamarbejde, kan ungen også blive flyttet til en anden zoologisk have, hvor han kan komme til at danne par med en hun.

Indtil videre bliver den lille han i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sammen med sin mod Sissy, sin far Dos og storebror Kikou. Og så skal det besluttes, hvad han skal hedde. Det vil ske via en konkurrence på parkens facebookside.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.