Dagens programI dag 10-18

Dyrlægens arbejde 4: Styr på foder

28. april 2022

Ditte-Mari Sandgreen tjekker op på foderleverancen i parkens foderhal.
Ditte-Mari Sandgreen tjekker op på foderleverancen i parkens foderhal.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs egen dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen har mange faste opgaver i sin dagligdag. I denne serie gennem 2022 får du hver måned et indblik i en af hendes faste opgaver. Her i april måned kan du lære mere om dyrlægens fokus på foder til parkens dyr.


Korrekt fodring af dyrene i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er blandt de vigtigste forudsætninger for, at de trives. Det er derfor et emne, dyrlægen i parken, Ditte-Mari Sandgreen, har megen fokus på. Hun står med ansvaret for at bestille foder hjem, og hun er jævnligt forbi foderhallen og kvalitetssikrer løbende sammen med parkens dyrepassere.

- Vi fodrer vores dyr med den rigtige næring, for det er utrolig vigtigt. Det er en helt basal forudsætning for at de får et langt liv, at de har en god sundhed og en god reproduktion med sundt afkom, mens de lever her hos os, fortæller hun.

Og det er ikke tilfældigt, hvordan foderet gives til dyrene.

- Der er fastlagte foderplaner for alle dyrearter, som dyrepasserne følger, og som vi evaluerer løbende på, så vi kan sørge for, at dyrene får den optimale ernæring. En hun med diende unger skal for eksempel have lidt mere foder, end hun normalt spiser. 

Høje krav til kvalitet
En gang om ugen bliver der leveret frugt og grønt til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrebestand. Dyrepasserne ompakker det, så det passer til det daglige forbrug, og så det er let at håndtere. Og her bliver alt tjekket.

- Alt vores frugt og grønt er fødevarekvalitet. Det er nøjagtig det samme, som vi kan købe nede i supermarkedet, fordi det er en vigtig prioritet for os, at dyrene får sunde og friske grønsager.

Også hos rovdyrene er dyrlægen den, der sørger for, at foderet lever op til den høje kvalitet der er et krav i parken. Derfor er det hende, der tager stilling til, hvilke dyr parken tager imod som foder til rovdyrene, og hvilke af parkens egne dyr, der kan bruges, hvis nogle skal aflives, for eksempel ældre dyr.

Store mængder

Generelt bruges der rigtig meget foder til parkens dyr. I foderhallen er der forskellige typer foder i poser og sække, som dyrepasserne kan tage med ud til staldene. Og så bliver der leveret kraftfoder blandt andet til parkens drøvtyggere. Det bliver der brugt så meget af, at det kommer i siloer for at der er nok til det daglige forbrug. 

- Derudover har vi også et stort pilerensninsganlæg, som vi jævnligt høster fra, så vi kan give dyrene friske grene. Det er blandt andet populært hos vores giraffer og gorillaer. Så frisk og god kvalitet er kodeordene for fodringen her i parken, siger Ditte-Mari Sandgreen.


Læs næste afsnit om dyrlægens arbejde i slutningen af maj 2022.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.