Åbent i dag: 10-17

Dyrepassere udveksler erfaringer

02. december 2021
For at sikre dyr i dyreparker, zoologiske haver og akvarier de bedste vilkår mødes dyrepassere i Danmark nogle gange om året for at dele ud af viden og erfaringer.

Foreningen DAZA, Danish Association of Zoos and Aquaria, er en forening, der består af 15 af de største og bedste dyreparker, zoologiske haver og akvarier i Danmark.
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er også med i sammenslutningen, hvor målet er at øge interessen og skabe respekt for forståelse for dyreliv og naturen.
For at sikre de bedste vilkår for dyrene mødes dyrepassere fra DAZA-institutioner med jævne mellemrum for at dele erfaringer og viden, så de kan sikre dyrene trivsel og den bedste pasning.
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har netop været vært for sådan et møde, hvor temaet var ”træning af eksotiske hov- og klovbærende dyr”.

- Vi synes, at det giver rigtig god mening at holde disse tematiserede møder, fordi der hele tiden kommer ny viden om dyr, om management og træning, så det er også et område, hvor vi konstant skal udvikle os. Og så er det jo superspændende for dyrepasserne at få ny inspiration om netop deres fagområde, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.
 
Ny viden og inspiration
Træningsgruppen af dyrepassere, der denne gang mødtes i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, begyndte med nogle oplæg over temaet.
Derefter var der rundtur i parken, og til sidst overværede deltagerne en elefanttræning i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Her demonstrerede parkens dyrepassere og dyrlæge, hvordan de træner med elefanterne og tilser deres fødder.

- Vi fik god respons på mødet, og vi er glade for, at dyrepasserne tog ny viden og inspiration med herfra. Træningsmøderne er med til at udvikle kompetencer, udveksle gode idéer og højne kvaliteten af pasningen af dyrene, så det er rigtigt godt, når deltagerne  kan tage nogle ideer med hjem og prøve dem af i praksis bagefter, siger Kim Skalborg Simonsen.

Udover dyrepassere mødes også andre faggrupper i DAZA-regi, blandt andet deler formidlere erfaringer om undervisning, og på ledelsesplan arbejder DAZA-medlemmerne sammen om at sikre gode, etisk forsvarlige forhold for dyr i danske dyreparker, zoologiske haver og akvarier.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.