Dagens programI dag 10-20

Dyrepasser træner med rød panda

25. maj 2022

Dyrepasser træner med rød panda

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs røde panda bliver trænet til at kunne gå i transportkasse og op på en vægt.


- Target. Godt.

Dyrepasserelev i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Trine Gosvig Axelsen holder en lille stang frem mod parkens røde panda. Han dutter næsen på stangen og får straks et stykke æble.
Morgenens træningen er en del af dyrepasserelevens eksamensprojekt på dyrepasseruddannelsen. Målet er at lære den røde panda både at gå op på en vægt og gå ind i en transportkasse.

- Vi er allerede kommet langt, og han kan begge dele. Vi skal bare lige have øvet, at han skal have den lange hale med ind i transportkassen. Så nu øver vi, at jeg prøver at lukke lågen i kassen ligeså stille imod hans bagdel, uden at det gør ham utryg, forklarer dyrepassereleven.

Hver gang pandaen gør, som Trine Gosvig Axelsen beder om, bliver han belønnet med æbler og vindruer.

- Det er et hit hos ham. Men han er så også meget lærenem, og det virker som om, at han har øvet target i den zoologiske have, han kom fra. Så der er hurtige og gode fremskridt ved træningen.

For dyrets skyld
Udover at være en del af et eksamensprojekt for Trine Gosvig Axelsen har træningen med GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs røde panda et klart formål, det er nemlig af hensyn til dyret.

- Målet er at vænne ham til disse situationer, så vi kan undgå stress for ham. Af og til skal han vejes, fordi det hjælper os til at holde øje med hans trivsel, når vi kan sikre, at han spiser godt og ikke bliver for tyk. Og her er det godt, at han er tryg ved selv at gå på vægten og ved, at det sker der ikke noget ved, andet end at han får godbidder, forklarer hun og tilføjer:

- I forhold til transportkassen er det også for at gøre ham tryg ved den, således at hvis det skulle blive nødvendigt at transportere ham for eksempel til dyrlæge, så kan han gå i kassen selv uden pres.      

På den røde panda præmisser
Træningen foregår altid på den røde pandas præmisser, og han kan komme og gå, som han vil.

- Jeg prøver at kalde ham til mig, når vi skal træne, og hvis han kommer, er det fordi, han har lyst. Det har han heldigvis oftest, siger Trines Gosvig Axelsen og tilføjer:

- Dog kan han godt være lidt morgentræt. Han gider ikke træne tidligt om morgenen, han skal lige være oppe og i gang.

Trine Gosvig Axelsen skal sammen med den praktiske træning lave en større skriftlig opgave, og dette eksamensprojekt skal hun forsvare ved en mundtlig eksamen på dyrepasseruddannelsen i juni. Hun kan derefter kalde sig færdiguddannet dyrepasser.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.