Dagens programI dag 10-20

Dyrene nyder varmen

9. juli 2018

Dyrene nyder varmen

Gæster og dyrs præferencer er måske ikke helt de samme, når det kommer til det optimale vejr til en dag i zoo.


Ikke for varmt og ikke for koldt. Vindstille. Solskin og ingen regn. Det bedste vejr til zoo set med gæsters øjne er ofte 20 til 25 grader.  

- Hvis der er regn, søger nogle dyr i læ, og hvis solen bager ned, søger dyrene skygge og er ikke så aktive. Så hvis gæster gerne vil se meget aktive dyr, skal man komme på en dag, hvor temperaturen ikke sniger sig op mod 30 grader, forklarer GIVSKUD ZOOs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Samtidig er det jo noget sjovere at lade sine børn slå sig løs på legepladserne, hvis rutsjebaner og gynger ikke er våde af regn. 

Dyr er tilpasset høje temperaturer
Dyrene derimod. De fleste kan godt lide de 30 grader. Så temperaturerne ved deres foretrukne zoo-vejr ligger højere, end hvad mange gæster foretrækker.

- Mange af vores dyr er jo tilpasset varme, og de sveder ikke på samme måde, som vi gør. Så for næsehorn, giraffer, antiloper og mange andre, er det jo skønt med den varme, vi har haft siden maj, siger dyrlægen. 

Dyrene reagerer dog på samme måde som mennesker, når varmen sætter ind.

- Hvis det er 30 grader i skyggen, har vi mennesker jo ikke energi til så meget. Og det gælder også dyrene. Så på en hed sommerdag er de tit at finde i skyggen eller i bassinerne i deres anlæg. I år har vi endda set savannebøflerne bade i søen, og det plejer de bestemt ikke, lyder det fra dyrlægen.

Selvom der er lagt op til en hed sommerdag, er det dog stadig muligt at opleve dyrene aktive.

- Det er især om morgenen og formiddagen, de bevæger sig rundt. Og så igen om aftenen. Og så tager de en pause midt på dagen, når solen står højt på himlen, fortæller dyrlægen.

Tørken er en udfordring
Månederne med det meget tørre vejr har betydet tørke og afbrændingsforbud i Danmark. Og netop tørken er ikke så godt for en zoologisk have som GIVSKUD ZOO.

- Mange af vores dyr spiser jo græs, men alt tørrer ud, når der ikke kommer regn. Derfor sørger vi lige for tiden for at vande savannerne. Og så høster vi mere græs på vores marker udenfor selve parken, end vi plejer, så vi har foder nok til dyrene, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Og så bliver dyrene også kølet lidt af. For eksempel giver dyrepasserne elefanterne et brusebad med vandslangen her i sommervarmen, og sørger for at mudderpølen hos næsehornene er i top. Og det nyder dyrene.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.