Åbent i dag: 10-17

Dværgzebuer og nubergeder har byttet plads

03. maj 2019
Der har været rokade i parken; nubergederne er rykket til bondegården, mens dværgzebuerne er flyttet ind i gedernes gamle anlæg mellem dinosaurparken og P2.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgzebuer var ikke sene til at tage de nye omgivelser i nærmere øjesyn, da de først gange blev lukket på græs i deres nye anlæg.

- Både flytning fra den gamle stald, indryk i den nye stald og første tur ud i det nye anlæg gik rigtig godt, og dværgzebuerne ser ud til at trives i de nye omgivelser. Især den en måned gamle kviekalv hoppede meget rundt, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

De to kvier og de to kalve er rykket ind i det anlæg mellem området P2 og dinosaurparken, hvor der tidligere gik nubergeder. Nubergederne har til gengæld fået dværgzebuernes plads på bondegården på P3, som de deler med ouessantfårene.

Led i en større rokade
Der er flere grunde til, at dværgzebuerne og nubergederne bytter anlæg.
For det første vil parken gerne tilbyde gæster mulighed for at gå inde blandt dyr, hvor det er muligt, og det er bondegården beregnet til.

- Vi oplevede, at dværgzebuerne ikke var helt glade for gæsters tilstedeværelse i anlægget, og selvom de ikke er farlige, så er det jo halvstore dyr, som godt kan vælte et barn omkuld. Så vi valgte at bytte rundt på zebuerne og de noget mindre nubergeder, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

For det andet er rokaden et led i en større organisationsplan i parken, hvor dværgzebuerne passer bedre ind i det gamle anlæg til nubergeder.

- Vi vil gerne samle asiatiske dyr i området mellem dinosaurlejren og P2. Så vi laver flere flytninger for at få puslespillet til at gå op. Udover at rykke dværgzebuerne derud flytter vi også på sigt nilgai og hjorteantiloper til anlægget, hvor der pt. er yakokser, æsler og alpakaer. Og alpakerne rykker vi snart ind til et nyt anlæg nær bondegården. Så det er en masse brikker, der skal falde på plads lidt efter lidt, siger biologen.
 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.