Dagens programI dag 10-20

Dværgzebuer og nubergeder har byttet plads

3. maj 2019

Dværgzebuer og nubergeder har byttet plads

Der har været rokade i parken; nubergederne er rykket til bondegården, mens dværgzebuerne er flyttet ind i gedernes gamle anlæg mellem dinosaurparken og P2. 


GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgzebuer var ikke sene til at tage de nye omgivelser i nærmere øjesyn, da de først gange blev lukket på græs i deres nye anlæg.

- Både flytning fra den gamle stald, indryk i den nye stald og første tur ud i det nye anlæg gik rigtig godt, og dværgzebuerne ser ud til at trives i de nye omgivelser. Især den en måned gamle kviekalv hoppede meget rundt, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

De to kvier og de to kalve er rykket ind i det anlæg mellem området P2 og dinosaurparken, hvor der tidligere gik nubergeder. Nubergederne har til gengæld fået dværgzebuernes plads på bondegården på P3, som de deler med ouessantfårene.

Led i en større rokade
Der er flere grunde til, at dværgzebuerne og nubergederne bytter anlæg.
For det første vil parken gerne tilbyde gæster mulighed for at gå inde blandt dyr, hvor det er muligt, og det er bondegården beregnet til.

- Vi oplevede, at dværgzebuerne ikke var helt glade for gæsters tilstedeværelse i anlægget, og selvom de ikke er farlige, så er det jo halvstore dyr, som godt kan vælte et barn omkuld. Så vi valgte at bytte rundt på zebuerne og de noget mindre nubergeder, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

For det andet er rokaden et led i en større organisationsplan i parken, hvor dværgzebuerne passer bedre ind i det gamle anlæg til nubergeder.

- Vi vil gerne samle asiatiske dyr i området mellem dinosaurlejren og P2. Så vi laver flere flytninger for at få puslespillet til at gå op. Udover at rykke dværgzebuerne derud flytter vi også på sigt nilgai og hjorteantiloper til anlægget, hvor der pt. er yakokser, æsler og alpakaer. Og alpakerne rykker vi snart ind til et nyt anlæg nær bondegården. Så det er en masse brikker, der skal falde på plads lidt efter lidt, siger biologen.
 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.