Dagens programI dag 10-18

Dronningen af lemurstalden

17. maj 2022

Dronningen af lemurstalden

En af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sorte lemurer er den tydelige anfører i anlægget.


Det er tid til morgenmad i lemurstalden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og parkens sorte lemurhun Malou sidder ved en stor metalskål og guffer godbidder.
Det er hun faktisk stort set den eneste, der gør. Kun hendes søn Max får lov at nippe lidt til morgenkiksene.
Men resten af parken lemurflok, de 14 katta lemurer, holder hun fra fadet.

- Der er ingen tvivl om, at hun er ”dronning” i flokken her. Hun er ikke aggressiv over for de andre dyr, men det er tydeligt, at hun styrer og kommer først til fadet. Kommer katta lemurerne lidt for tæt på, jager hun dem væk ved at brumme ad dem, fortæller dyrepasser Tina Frisk, som er fast dyrepasser hos lemurerne.

Naturlig adfærd hos dyrene
At der er en tydelig ”dronning” i lemuranlægget, er dog ikke et problem. Det skaber ikke kampe eller uro. Og samtidig er det naturlig adfærd hos begge arter.

- Hos lemurer er det generelt hunner, der dominerer, så det er ikke overraskende, at Malou sidder på tronen, fortæller Tina Frisk og tilføjer:

- Og samtidig passer det godt med arternes sind. Katta lemurerne er nemlig tilbageholdende af natur, mens de sorte lemurer som Malou og sønnen Max er mere fremme i skoene og ikke helt så sky.

Vigtig morgenrutine
Selvom de grå katta lemurer må holde sig væk, når den sorte lemurhun spiser morgensnacks, sørger dyrepasseren dog for, at de også får godbidder. Hun kaster nemlig kiks hen til dem, og hun fodrer i flere forskellige rum, så alle kan spise samtidig hver for sig.
Udover at sørge for mad til alle har morgenrutinen en anden særlig funktion for dyrepasseren;

- Det er en vigtig rutine med disse morgensnacks, for det sikrer, at alle dyrene kommer tæt på mig. Så kan jeg nemt og hurtigt danne mig et overblik og tjekke, om alle dyr er friske og klar til en ny dag.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.