Dagens programI dag 10-20

Det myldrer med sommerfugle

17. juni 2019

Det myldrer med sommerfugle

Danmark er ramt af en invasion af tidselsommerfugle. Eksperter anslår, at der er flere hundrede millioner af dem rundt om i landet. Også i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA flokkes de.


Danmark er ramt af en invasion af tidselsommerfugle. Eksperter anslår, at der er flere hundrede millioner af dem rundt om i landet. Også i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA flokkes de.

Besøger du GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for tiden, vil du nok opleve, at det bugner med sommerfugle. Især rundt om det store legepladsområde på P3 er der et væld af dem.
Det er ikke usædvanligt med sommerfugle i parken. Men lige i år er der ekstra mange af den afrikanske tidselsommerfugl.

- Eksperter anslår, at der lige for tiden kan være så mange som op mod en halv milliard tidselsommerfugle rundt om i Danmark, og det skulle muligvis være den største invasion af dem nogensinde, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Kommer fra Middelhavsområdet
Tidselsommerfuglen er den mest udbredte dagsommerfugl i verden på grund af dens evne til at rejse langt, og det er en klassisk sommergæst i Danmark.
Den er orange med sorte og hvide aftegninger, og den er noget lysere end admiralsommerfuglen, som nogle forveksler den med.

- I forsommeren kommer tidselsommerfuglen herop fra Afrika og Mellemøsten for at æde og yngle. Det er klimaet, der afgør, hvordan sommerfuglen rejser. Nogle år ser vi mange af dem, og andre år nærmest ingen. I år er forholdene så altså ekstra optimale til en tur til Danmark. Og det er derfor, vi pt. ser så mange af dem, siger Kim Skalborg Simonsen.

Sommerfuglene  lægger typisk æg blandt andet på tidsler og brændenælder – og denne nye generation kommer på vingerne i løbet af sommeren og det tidligere efterår. Derefter rejser sommerfuglene tilbage til Middelhavsområdet for at overvintre.

 

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.