Dagens programI dag 10-20

Den fascinerende hval

13. oktober 2020

Den fascinerende hval

I efterårsferien holder GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA eventen Knogleskør efterårsferie med fokus på knogler og kranier. Og i den forbindelse kan gæster få en meget unik oplevelse, fordi parken for en sjælden gangs skyld udstiller sit kæmpestore skelet fra en kaskelothval.


GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har et kæmpestort skelet fra en kaskelothval. De massive knogler er normalt pakket sammen, og det kræver en del lagerplads at opbevare de gigantiske knogler. Men i efterårsferien har parken tema om netop knogler og kranier – og i den anledning er en del af de store knogler fundet frem, så gæster kan se dem.
Knoglerne er så store og tunge, at det kræver samarbejde mellem flere af parkens ansatte at få knoglerne lagt på plads til udstillingen. De allerstørste kræver faktisk maskineri for at kunne blive løftet. Og netop størrelsen har stor betydning her:

- Vi oplever, at mange gæster synes, at det er fascinerende at se de kæmpestore massive knogler. Det er svært at forestille sig, hvor store hvaler egentlig kan blive, men når man så ser kæberne og de andre knogler tæt på, får man en bedre fornemmelse af havets kæmper. Så det er både for at skabe fascination og viden om dyrene, at vi nu helt ekstraordinært fremviser det specielle skelet, siger biolog og tovholder på efterårsferieaktiviteterne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Susanne Toft Henriksen.

Sammenligning med andre
Bag ved hvalskelettet hænger der en 15 meter langt og tre meter højt banner, der skal give gæster en fornemmelse af, hvor stor kaskelothvalen egentlig var, da den svømmede rundt i havet. På banneret kan man se, at hvalen ved finnerne har knogler, der minder om menneskers knogler ved fingrene.

- Det er en del af det, vi gerne vil opnå med vores tema her i efterårsferien. At vores gæster får en forståelse af knogler og en mulighed for at sammenligne forskellige knogler og kranier fra mennesker og dyr. Så kan gæsterne nemlig se, at der er mange forskelle mellem arterne, men faktisk også mange ligheder, siger Susanne Toft Henriksen.

Der er Knogleskør efterårsferie frem til og med søndag den 18. oktober 2020, hvor gæster kan opleve det store hvalskelet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.  

 

 

  

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.