Dagens programI dag 10-20

De store hjælper stadig de små

15. april 2019

De store hjælper stadig de små

Når kæmpeodderne bliver fodret, får ungerne stadig en hjælpende hånd fra de store til at samle fisk. Men det varer dog ikke ved.


Det er fodringstid, og dyrepasser Francois Lemonnier kaster fisk over glasruden ind til de sydamerikanske kæmpeodderes store udeanlæg i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
Alle de store er der; far Saro, mor Frieda, de to år gamle unger Coco, Orimar og Isolda. Og længere væk i anlægget sidder de små unger, som nu er fem en halv måned gamle; Rio, Salvador, Samba og Brazilia.

- Ungerne kommer nogle gange selv og tager fisk. Men de får dog også en hjælpende hånd af og til, fortæller deres faste dyrepasser Francois Lemonnier.

Søskende hjælper, mor og far æder
Det er dog ikke alle fem store kæmpeoddere, der er lige villige til at dele deres fisk med de små, fortæller dyrepasseren:

- Mor og far spiser det, de vil. Ikke fordi de er ligeglade med ungerne, men i naturen er det vigtigt, at forældrene spiser og er stærke, så der er nogle til at beskytte flokken mod rovdyr som anacondaer, jaguarer også videre. Ellers risikerer ungerne jo alligevel at dø. Men storebrødrene Coco og Orimar og storesøster Isolda er alle flinke til at samle fisk op og løbe hen til de små unger med dem. 

Og det er ikke usædvanligt;

- Normalt hjælper hele kæmpeodderfamilien med opdragelse af små unger. Når de er nyfødte er det mest mor, der tager styringen. Men når ungerne skal lære at spise, svømme og jage træder de store søskende også til og hjælper, forklarer Francois Lemonnier.

Skal snart i gang med træning
Indtil videre er det en luksus for odderungerne, at deres store søskende hjælper med at hente fisk til dem. Det varer dog ikke længe endnu, for så skal de trænes til selv at skaffe fisk, siger dyrepasseren:

- Ungerne skal lære både at hente og forsvare deres fisk. Så det kommer vi til at se her over resten af foråret.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.