Åbent i dag: 10-17

Dagens højdepunkt i parken

05. august 2021
For dyrepasser Francois Lemonnier er der ingen tvivl; arbejdsdagens højdepunkt er om morgenen, når han lukker dyrene fra deres stalde og ud i deres store anlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Kom så. Nu skal I ud, så vi er klar til dagen.

Dyrepasser Francois Lemonnier er ved at lægge sidste hånd på formiddagens rutine denne sommerdag; at lukke dyrene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA ud fra deres stalde til de store anlæg. Turen er nu kommet til girafferne.

- Det er dagens højdepunkt for mig - at se dyrene indtage det store område, hvor de hører til.

Og ifølge dyrepasseren er forklaringen meget enkel:

- Det giver os her i parken mulighed for at tilbyde dyrene det mest naturlige for dem, nemlig store områder med buske, træer og vand, som minder om deres rette element i naturen. Derfor er jeg så glad for GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, for her har vi mulighed for at give dyrene rigtig gode betingelser.  

En vigtig rolle for bevaring
Dyrepasseren mener som udgangspunkt, at dyr skal være i naturen. Men for at det kan lade sig gøre, er der brug for dyreparker som GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, som arbejder målrettet med avlsprogrammer for at bevare truede arter.

- Hvis ikke vi og andre dyreparker var her, ville flere dyrearter som for eksempel przewalskiheste være uddøde. Så vi spiller en aktiv og vigtig rolle i bevaringsmæssig sammenhæng, og derfor er det så vigtigt, at vi har arter i dyreparker og zoologiske haver. Men de dyr, der så er her, skal også have det godt. Og det har de her, hvor der er plads til at udfolde sig, og hvor dyrepasserne arbejder med meget berigelse i dagligdagen for at simulere dyrenes naturlige adfærd, siger Francois Lemonnier.

Altid på dyrenes præmisser
Selvom girafferne denne morgen går med lange skridt ud mod den solbeskinnede savanne, er det ikke hver dag, at dyrene gider udenfor. Og hvis det er tilfældet, så bestemmer dyrene, fortæller Francois Lemonnier:

- Vi kan godt stå en grå og kold efterårsmorgen med nogle trætte næsehorn, som ikke mener, at de gider at tilbringe en dag i regnvejr. Det er ikke tit. Men det sker. Og så foregår det på dyrenes præmisser. Så får de lov at blive indenfor, forklarer han og tilføjer:

- Men for det meste vil dyrene gerne ud. Og de vil også altid gerne ind igen henad fyraften. Så ved de nemlig, at det er spisetid inde i stalden.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.