Åbent i dag: 10-17

Bytte, bytte zebra

30. juni 2017
For at sikre optimal avl har GIVSKUD ZOO netop byttet zebra med Jyllands Park Zoo. Ind- og udflytningen var en tidskrævende opgave, men det hele gik rigtig fint.

Hestetransporten er bakket helt op til stalddøren, og bagsmækken er åbnet, så GIVSKUD ZOOs nye zebra selv kan gå ind i stalden. Rundt om står personale med trykplader - både for at beskytte sig selv og for at sikre, at zebraen går den rette vej.

- Det gik fint med indflytningen. Det er altid nemmest at få dyr til at gå ud af en trailer frem for ind i den. Så nu er den nye zebra i boksen i stalden, så den lige kan få lidt ro, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen. 

Udflytning  lidt mere omstændelig
Mens det gik nemt med indflytningen, er udflytningen er lidt mere krævende opgave. 


- Det er svært at få zebraer til frivilligt at gå ind i en transportvogn, men det kan lade sig gøre. Men da zebraen skal ud af en stald, der ligger midt i parken, hvor vi har masser af gæster, vælger vi ikke at tage nogen chancer og risikere, at den vil blive skræmt og stikke af. Derfor vælger vi at bedøve ham og løfte ham ud, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Bedøvelsen står dyrlægen for. Og da zebraen sover, bliver den lagt på et bærestykke og båret ud i hestetransporten. Her får den en ny sprøjte, så den kan vågne igen, før turen går mod Jyllands Park Zoo i Videbæk.

Skal sikre avlen
Den nye zebrahingst, som nu er kommet til GIVSKUD ZOO, skal lige vænne sig til de nye omgivelser. Og derefter skal han introduceres for resten af flokken.

- Nu ser vi lige, hvordan den falder til, men håbet er, at den snart kan møde hopperne og komme med up på savannen, måske allerede i denne uge, siger Kim Skalborg Simonsen.

Planen med den nye zebra er, at han skal være avlshingst i parken.

- De zoologiske haver arbejder sammen på tværs for at sikre optimal avl, så vi får stærke gener og undgår indavl. Her i GIVSKUD ZOO er vi stambogsførere for de manløse zebraer, hvilket vil sige, at det er os der beslutter, hvilke zebraer der skal yngle og med hvem. Derfor ved vi, at denne hingst er et godt match for vores hopper, siger Kim Skalborg Simonsen.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.