Dagens programI dag 10-20

Brillebjørneanlæg er klar til brug

7. august 2019

Brillebjørneanlæg er klar til brug

Efter en inspektion er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye store brillebjørneanlæg nu godkendt og klar til brug.


Tirsdag eftermiddag foretog to repræsentanter fra Fødevarestyrelsen en grundig gennemgang af de nyeste områder af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store nyetablerede brillebjørneanlæg.

- Vi drøftede hegn, sikkerhed, adgangsforhold, underlag, indretning og en masse andet, som udgør grundlaget for, at anlægget kan godkendes, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen. 

Og efter turen rundt i anlægget blev det hele godkendt og er nu klar til brug. Dermed kan parkens flok, som indtil videre består af fire bjørne rykke ind i det, der er Europas største anlæg til brillebjørne.

- Det har været længe undervejs, og vi glæder os til at se bjørnene indtage de store områder, og se gæster få en god oplevelse når de oplever bjørnene tæt på, for eksempel ved de nye store glasruder der er ved anlægget, siger dyrlægen.

Tilvænnes lidt efter lidt
For ikke at stresse bjørnene foregår introduktionen til det nye anlæg i flere omgange.

- Vi har fire bjørne, hvoraf to brødre går sammen og har vænnet sig til den del af anlægget, der først blev færdigt. Nu har vi så endnu en han og en hun, som både skal lære områderne og hinanden at kende. Så vi lukker bjørnene ud, når de er klar og lader dem undersøge omgivelserne i ro og mag. Og så observerer vi dem løbende og vurderer, hvordan det fungerer bedst med placering, forklarer dyrlægen.

Officiel indvielse ved jubilæum
Byggeriet af brillebjørneanlægget begyndte i vinteren 2018 med plan om at stå helt færdigt til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs 50 års jubilæum.
Og netop når jubilæet markeres med fejring søndag den 11. august 2019, bliver hele brillebjørneanlægget åbnet officielt. Det foregår blandt andet med taler ved borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen og direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe.

Det nye brillebjørneanlæg er godt tre hektar stort. På sigt er det meningen, at det skal huse op mod ti brillebjørne, hvilket vil være næsten 20 procent af Europas samlede bestand – og dermed også Europas største flok. 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.