Dagens programI dag 10-20

Brillebjørne ødelægger i flæng

4. december 2019

Brillebjørne ødelægger i flæng

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørne er ganske aktive og temmelig destruktive; siden de kom til parken, er en del beplantning gået til. 


Det var ventet, at brillebjørnene, som rykkede ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i 2019, kunne være lidt hårde ved træer, buske og stammer i anlægget.
Og det viste dig i høj grad at være tilfældet – de har endda været en anelse hårdere ved beplantningen og  andre ting i anlægget end ventet.

- Det er især vores tvillingebrødrepar Sonco og Tupa, der er ganske destruktive. Det er godt, at de holder sig i gang, og så vi må jo bare acceptere, at det giver lidt løbende udfordringer og ekstra arbejde med anlægget.  Vi har set en del træer og buske gå til, og vi har også måttet plante nyt løbende, siden brillebjørnene ankom til parken, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Sætter deres spor
Udover planter og træer har bjørnene ødelagt en vandkop i anlægget, og for at de ikke skal gøre det samme inde i stalden, er drikkeniplerne indenfor blevet modificeret og forstærket.

- De gør det sandsynligvis, fordi de er nysgerrige, energiske og skal prøve kræfter af. Og så handler det også om at sætte spor. Vi kan nemlig se, at når de for eksempel knækker grene, så trækker de lige grenen ind mellem benene for at sætte deres duftspor, fortæller Kim Skalborg Simonsen. 

Stikkende buske skal afhjælpe
Netop fordi det var ventet, at bjørnene ville tage fat på beplantningen i deres anlæg, blev blandt andet træer plantet løst uden rod, fordi der var en forventning om, at de alligevel skulle fjernes på et senere tidspunkt.
For at forhindre at bjørnene ødelægger alle planter og træer, har parkafdelingen nu forsøgt sig med nogle buske, der stikker lidt i håb om, at bjørnene så vil lade dem være.

- Der blev blandt andet plantet solbær, ribs, hindbær og brombær. Ribs- og solbærbuskene røg hurtigt op af jorden igen, måske fordi de synes, at stænglerne smager godt. Men brombær- og hindbærbuskene har de ladet stå. Indtil videre. Så man kan jo håbe, at de buske får lov til at vokse sig store. Vi vil jo gerne have, at anlægget et godt indrettet til bjørnene, og samtidig må det også gerne tage sig pænt ud med grøn beplantning, siger biologen og tilføjer:

- Og så kan bjørnene jo også får ekstra glæde af dem, når der kommer friske bær på.  
 
Naturlig adfærd viser trivsel
De mange knækkede grene, træer og buske der ryger op af jorden, er naturlig adfærd for brillebjørnene.

- Bjørne i naturen i Sydamerika knækker både grene og hiver planter op af jorden for at spise derfra, og så bruger de træ til at bygge små platforme, som de kan sove og spise på. Så adfærden er helt naturlig, hvilket også er et godt tegn, for så tyder det på, at vores bjørne trives her i parken, forklarer biologen. 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.