Dagens programI dag 10-20

Bongokalven er kommet på savannen

27. juni 2017

Bongokalven er kommet på savannen


Godt tre uger efter fødslen blev bongokalven lukket ud på den store savanne i GIVSKUD ZOO.  Bongokalven springer hurtigt ud af stalden lige i hælene på sin mor. Men de første skridt derfra er lidt mere tøvende og undersøgende. Det er en helt ny verden for den med græs, træer og den store savanne.
Kalven blev født for godt tre uger siden. Den første tid har den tilbragt i stalden. Men nu er den stor nok til at kunne følge med flokken rundt.

- Det gik rigtig fint med at få den ud fra stalden til savannen. Selvom det hele er nyt for den, følger den godt med sin mor, siger dyrepasser Villy Vinding, som passer bongoerne til daglig.

Flokken undersøger den lille
Den lille tyrekalv har ikke mødt de andre bongoer endnu, da de har separate bokse i stalden. Derfor er det første møde med resten af flokken i GIVSKUD ZOO. Og ganske som Villy Vinding ventede, gik det godt.

- Når bongoerne får kalve, plejer flokken at snuse til den og moren, men derudover sker der ikke noget. De har sædvanligvis et ganske rolig gemyt og holder sammen i flokken, forklarer han.

En meget truet art
Bongoer er en sjælden skovantilope, der stammer fra et bjergområde i Kenya. Der er kun ganske få tilbage i naturen. Derfor er det vigtigt, at zoologiske haver arbejder med avl, hvis arten skal bevares.
I GIVSKUD ZOO har der været stor succes med avl. Der er kommet mange unger til gennem årene. Og lige nu arbejdes der på at skaffe en ny avlstyr, så succeshistorien kan fortsætte.

 
 
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.