Åbent i dag: 10-17

Bongokalv er på savannen

16. september 2019
Den lille bongotyr, der blev født i slutningen af august, kan nu opleves på en af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs afrikanske savanner.

Flokken af bongoer går rundt imellem en gruppe træer i deres anlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA – og i midten kan man se det nyeste medlem af flokken; en lille han, som kom til verden den 20. august 2019.
Han går stille rundt mellem de store dyr og sørger for hele tiden at holde sig i nærheden af sin mor. Indimellem kan han dog være lidt svær at få øje på, hvis han ligger og sover i det høje græs.

- Det er lige, som det skal være. Bongokalve plejer først at komme med flokken ud på savannen nogle uger efter fødslen. Vi skal være sikre på, at de får den bedst mulige start på livet, og at de kan følge med flokken – og især mor – når de kommer ud, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Vores nye kalv har været lidt usikker på benene i de første uger, men han har dog hele tiden været sund og rask. Og det er rigtig godt at se ham følge rundt med flokken ude på savannen.

Et fint møde med flokken
Inde i stalden går bongoerne i bokse hver for sig, så den lille ny havde forud for turen ud på savannen ikke mødt de andre bongoer i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Det første møde gik dog stille og roligt.

- Det var helt som ventet. Bongoer er sky, men normalt rolige dyr. Og de tager pænt imod nye kalve. De snuser lidt til den, men ellers sker der intet, fortæller dyrlægen.

Med den lille nye bongo er der nu seks bongoer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og dyrlægen håber, at der fortsat kan komme nye unger til:

- Den nye bongokalv er første unge efter vores nye avlshan, så vi krydser fingre for der kommer et par kalve til fra de andre hunner. Bongoer er meget sjældne, og der er kun ganske få tilbage i naturen. Så det er vigtigt, at vi i zoologiske haver fortsat arbejder med avl, hvis arten skal bevares. 


 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.