Dagens programI dag 10-20

Bongo sendt fra parken

2. september 2020

Bongo sendt fra parken

En ung bongohan, der er født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, er flyttet til Tyskland for at blive avlshan.


Bongoer er kritisk truede, og der er kun ganske få tilbage i naturen. Derfor er det essentielt, at zoologiske haver og dyreparker samarbejder målrettet med sammensætning af flokke og et aktivt avlsprogram, så den unikke art kan bevares. Og derfor er det glædeligt, at Hodenhagen Zoo i Tyskland nu tager imod en ung bongohan fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA som ny avlstyr i deres flok.

- Den unge han blev født her i parken sidste år, så han er ved at være stor og klar til at blive avlshan i sin egen flok, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Efter planen - næsten
Bongoer har et specielt gemyt. De er som udgangspunkt rolige, men de kan meget let blive forskrækkede og stressede, og derfor foregik transporten af den unge han så roligt som muligt.
Parkens dyrlæge havde trænet han til at få en injektion med bedøvelse, og da han sov, blev han lagt på et bærestykke og løftet ind i den transportvogn, der skulle køre ham til Tyskland.

- Det eneste, der veg fra planen, var, at bongoen lagde sig et andet sted, end vi først regnede med. Selv om vi forsøgte at gøre alting på samme måde, som alle de andre dage dyrlægen havde trænet med ham, havde han nok fornemmet, at noget alligevel ikke var helt, som det plejede. Men bedøvelsen virkede præcis som den skulle, og så løftede vi ham bare ind i transportbilen derfra. Ellers gik alt efter planen, og han blev sendt godt afsted, siger Kim Skalborg Simonsen.  

Fin ankomst til Tyskland
Da turen til Hodenhagen var gennemført, fik biologen besked om, at den unge bongohan var ankommet i fin stil;

- Det er godt at høre, at han kom vel frem, og nu skal han så lige have mulighed for at vænne sig til de nye omgivelser og finde sin plads. De har to hunner i parken i forvejen, og de er begge ældre end ham, så han får nok lidt at se til. Men jeg er sikker på, at med tiden vil han blive flokkens leder og blive far til næste generation i Hodenhagen.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.