Dagens programI dag 10-20

Bongo ind og bongo ud

2. november 2018

Bongo ind og bongo ud

En ny bongo er rykket ind i GIVSKUD ZOO. Samtidig har en anden forladt parken for at flytte til en ny zoologisk have.


Det var et større logistisk set-up, da der torsdag morgen skulle rykkes en ny bongo ind i GIVSKUD ZOO - og en af parkens egne bongoer skulle flytte ud.
Parken skulle sende en af sine hunner til Rhenen i Holland, mens den nye i flokken i GIVSKUD ZOO er en han fra Rotterdam i Holland.

- Den nye han er et godt match til vores flok af hunner, så vi håber, at vi på sigt kan avle og få unger i flokken, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Flytning i flere etaper
Bongoer er meget følsomme dyr, som nemt kan blive stressede. Så selve flytningen blev taget i etaper.

- Vi kunne ikke bare rykke den nye han ind i stalden til de andre bongoer, for den usædvanlige aktivitet ville skabe en masse uro i flokken, og det ville vanskeliggøre udflytningen af hunnen. Så hele flytteprocessen med at få en bongo ud og en anden ind - men ikke helt ind til de andre bongoer, krævede en del planlægning og koordinering for at få det til at gå gnidningsfrit, fortæller Kim Skalborg Simonsen. 

Først blev den nye han-bongo læsset af transportvognen og ind i en boks i en tom stald.
Derefter blev transportvognen rengjort, så den var klar til tranport af hun-bongoen.
Da det var ordnet, bedøvede GIVSKUD ZOOs dyrlæge den unge hun, så dyrepasserne kunne løfte hende ind i transportvognen.

- Det er altid en udfordring at bedøve og transportere bongoer, fordi de nemt bliver stressede. Men vi havde lavet en rigtig god plan og heldigvis forløb både ind- og udflytning som uden problemer, fortæller biologen. 

Skal vænne sig til omgivelserne
Den nye han fik lov at tilbringe første nat i den boks, han blev sat ind i ved aflæsningen. Han var nemlig påvirket af flytningen, så dyrepasserne ville ikke stresse ham yderligere ved at rykke ham ind til de andre bongoer. Over de næste dage skal han introduceres for flokken, hvilket forventes at forløbe uden problemer.
Den nye hun er også ankommet i fin stil til Holland, hun gik uden problemer ud af traileren og ind i sin nye stald.

- De næste dage bliver der holdt ekstra godt øje med bongoerne– netop fordi det er følsomme dyr. Så vi vil gerne sikre os, at den nye han falder godt til, siger Kim Skalborg Simonsen.  

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.