Dagens programI dag 10-20

Bongo født i vinterkulden

2. februar 2021

Bongo født i vinterkulden

En lille ny bongotyr er føjet til flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Sidste sommer blev der født et par bongokalve i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og nu har vinteren også budt på fødslen af en lille ny.
Dyrepasserne vidste godt, at fødslen var undervejs, så det var ikke den store overraskelse, da de en kold januarmorgen opdagede den lille nye bongo i flokken. Heldigvis skete fødslen inde i varmen i stalden.

- Den lille unge havde det rigtig fint. Moren er erfaren, og hun har fået kalve før, så hun ved godt, hvordan hun skal tage sig af den. Så den var hurtigt oppe at stå og har også diet, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Et hurtigt tjek af den sjældne antilope
Efter fødslen blev kalven kortvarigt sluset fra moren i stalden. Alle kalve skal nemlig mærkes, kønstjekkes og have et skud vitaminer til at give en god start på livet.

- Det gik rigtig fint, og dyrepasserne kunne se, at det er en lille ny tyr, der er føjet til flokken, siger biologen. 

Bongoantiloperne er en sjælden afrikansk skovantilope. Der er kun få tilbage i naturen, og derfor er fødsler i zoologiske haver og dyreparker vigtige, så arbejdet med at bevare arten for eftertiden kan fortsætte.

Med den nyeste tilføjelse til flokken er der der nu otte bongoer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.