Dagens programI dag 10-20

Bjørneunge i fin form

14. april 2021

Bjørneunge i fin form

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørneunge har nu rundet to måneder, og den lader til at trives.


Brillebjørnehunnen Nazca i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er faldet naturligt ind i mor-rollen, efter hun den 8. februar 2021 fødte hun en lille unge. Og det tyder på, at ungen er i fin form.

- Vi har livekamera sat op inde i redekassen, så vi kan følge med, men ellers lader vi bare moren passe den lille bjørneunge, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Ungen trives og virker til at have det rigtig godt. Den bevæger sig lidt rundt inde i kassen, men hver gang mor forlader den, putter den sig og venter på, at hun kommer tilbage. Hun har haft den med ude af kassen et par gange – altså båret rundt i munden – men det er snart ved at være lidt tid siden.

Er vokset fint
I det første stykke tid efter fødslen er ungen hjælpeløs, men der er alligevel sket noget, siden den kom til verden for godt to måneder siden, fortæller biologen:

- Ungen har åbne øjne og har tydeligvis taget en hel del på. Den er ved så småt at komme på benene, men kan ikke rigtig styre dem endnu.

Ifølge Kim Skalborg Simonsen vil der fortsat gå noget tid, før det bliver muligt for parkens gæster at opleve ungen ude i anlægget.

- Man siger normalt, at brillebjørneunger først kommer ud af hulen, når de er tre måneder gamle. Så vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu.

Brillebjørneungen er den første bjørneunge, der er født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og det er også den første brillebjørneunge i Danmark nogensinde.

 

 


 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.