Dagens programI dag 10-20

Bjørnene kommer

28. marts 2019

Bjørnene kommer

Nu er det sikkert og vist; to brillebjørnebrødre kommer til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Efter måneders usikkerhed og venten er det nu helt sikkert; to brillebjørne fra Storbritannien kommer til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. De rejste afsted onsdag og er nu på vej til Givskud.

- Det er en stor lettelse. Det har ikke helt været uden problemer at få de bjørne hentet her til parken, så vi er glade for, at de nu er undervejs, siger parkens biolog Kim Skalborg Simonsen

Rykker ind i helt ny anlæg
Bjørnenes anlæg i GIVSKUD ZOO bliver Europas suverænt største anlæg til brillebjørne. Det bliver anlagt med forskellige områder, som kan åbnes eller afskærmes efterbehov. For eksempel hvis en hun får unger, kan hun få en del af anlægget for sig selv, mens ungerne er små. Bjørnenes stald er også helt nybygget og moderne.

- Vi har indrettet stalden, så dyrenes behov kommer først. Det vil sige muligheder for at holde flere sammen, eller isolere dyr hvis det er nødvendigt. Og med en fuldstændig lydisoleret del til mødre med nyfødte unger. Derudover har vi også prioriteret formidling, så vi kan have gæster og skoleelever med derind, så de kan lære mere om den truede brillebjørn, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Parken kan ikke love, at bjørneanlægget står klart lige præcis på parkens åbningsdag den 13. april 2019. Men der satses på åbning af første del af anlægget i det tidlige forår.

Byggeriet af anlægget fortsætter over sommeren og skal åbnes officielt den 11. august, hvor parken også markerer sit 50 års jubilæum med fest og show i parken.

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.