Dagens programI dag 10-20

Bisonkalv født foran gæster på prærien

11. april 2017

Bisonkalv født foran gæster på prærien


En ny kalv er føjet til flokken af amerikanske bisonokser i GIVSKUD ZOO. Den blev født foran parkens gæster.Safarikøreturen på den nordamerikanske prærie blev en noget anderledes oplevelse for gæster, der besøgte GIVSKUD ZOO på åbningsdagen. Lørdag den 8. april blev årets første bisonkalv nemlig født - lige foran parkens gæster.  
Om formiddagen kunne gæster, der kørte rundt på den nordamerikanske prærie, se den ene af hunnerne gå uroligt rundt, for vandet var gået, og hun var ved at kælve.
Sådan gik hun rundt i nogle timer indtil ud på den tidligere eftermiddag, hvor kalven endelig kom ud.  

En gave fra indianere
Der har været bisonokser i GIVSKUD ZOO i rigtig mange år. Og i 1991 modtog parken seks okser som en gave fra Lakota-indianerne i USA. Året forinden havde medicinmanden Lame Deer fra Rosebud Indianer reservatet i South Dakota været på besøg i parken for at velsigne området, hvor bisonokserne skulle være. Velsignelsen skulle betyde, at vi ville få mange kalve - og den har vist sig at være effektiv, fordi hvert år fødes der flere kalve i flokken.
Med gaven fulgte en forpligtelse til at formidle viden om bisonokserne og indianernes skæbne. Det gør vi blandt andet gennem undervisningstilbud og i vores tipilejr, som ligger ved siden af bisonoksernes anlæg. 
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.