Dagens programI dag 10-20

Beklageligt men naturlig adfærd

14. september 2015

Beklageligt men naturlig adfærd

Efter en måneds uproblematisk introduktion af den voksne han Kipenzi tilbage i gorillaflokken i GIVSKUD ZOO, har han forleden udvist en helt naturlig, men meget beklagelig adfærd, idet han meget målrettet overfaldt den 2 årige hanunge Amiri og sårede ham, så det efterfølgende var nødvendigt at aflive ungen. Hændelsen fandt sted uden forudgående varsler og med ret begrænset beskyttende indsats fra moderen til ungen.

Når en fremmed hangorilla overtager en flok, er aflivning af unger under en alder af ca. 4 år meget almindeligt forekommende i naturen. Staben i GIVSKUD ZOO var fuldt ud klar over risikoen, men den indledende adfærd fra Kipenzi, der er vokset op i flokken, indikerede absolut ikke disse hensigter.

Tilbage i flokken er endnu en unge, nemlig den 3 årige Yebah. Han er imidlertid langt mere selvstændig end den anden unge og har ved et par lejligheder endda bidt den 180 kg. tunge Kipenzi i bagdelen. Ydermere har hans mor Chuma været langt mere imødekommende overfor Kipenzi som ny leder af flokken. Der bliver dog holdt nøje øje med adfærden i hele flokke, og alle krydser fingre for, at situationen nu er stabil.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.